Pilgrimsvandring till Det Heliga Landet

Pilgrimsvandring till Det Heliga Landet

Det är något utöver det vanliga att göra en pilgrimsvandring i Det Heliga Landet. Det är att bokstavligt vandra i Jesus fotspår. Atmosfären för vandraren är en yttre och kanske framför allt en inre upplevelse. Andligt vandrar du tillsammans med Jesus, ser det han har sett, upplever det han har upplevt. Vi kommer att vandra 3 dagar i Galileen från Nasaret till Kafernaum. En dag i Ein Gedi oasen och två dagar i Jerusalem och Emmaus. Vi avslutar vår resa med en ledig dag i Tel Aviv då de som vill kan besöka Jaffa eller bara ta igen sig på stranden i metropolen.

Pris från:
14 500:-
Dagar:8
Reguljärflyg från Göteborg-Tel Aviv. Övriga destinationer på förfrågan. Del i dubbelrum inkl. halvpension under resan, all transfer, inträden. Svensktalande guide.
Boka resa

Program

Program

Dag 1. Vi flyger från Göteborg kl. 1050 via Istanbul och landar i Tel Aviv kl. 1915 lokal tid. Vi har transfer till vårt hotell i Nasaret. Vi har blivit serverade middag på flyget, men får någon kall mat att äta på rummet. Vi kommer att ha en kort samling inför morgondagens vandring.

Dag 2. Nasaret är utgångpunkten för vår Pilgrimsvandring. Vi vandrar från Nasaret till Zippori och sedan vidare till Kana. Vår buss har transporterat våra väskor och hämtar upp oss i Kans för att sedan ta oss till vårt hotell i Tiberias. Vi kommer att på Hotel Prima Galil. Vi kommer att bo här två nätter och äter vår middag på hotellet varje kväll.

Dag 3. Efter frukost tar bussen oss tillbaka till Kana där vi börjar dagens vandring. Vårt första mål är Hittims Horn. Under sen eftermiddag bli upphämtade av vår buss som tar oss till hotellet för avkoppling och middag.

Dag 4. Ny dag med nya upplevelser. Vi blir hämtade av vår buss och guide som ska ta oss upp till Arbelklippan. Här ifrån har vi en underbar, vidunderlig utsikt över Genesarets sjö, bergen runt omkring. En plats där man gärna sitter ner och mediterar över hur vackert allt är skapat. Men vi ska också vandra. Vi går nu ner till Kibbutz Ginozar. Här blir upphämtade av vår buss som tar oss upp till Saligprisningarnas berg. Vi ska vandra vidare till Kafernaum som dagens slutmål. Men alla intryck och upplevelser kommer buss och tar oss till vårt hotell för middag och vila.

Dag 5. Efter frukost reser vi världens lägsta punkt, Döda Havet. Vårt besök och vår vandring här blir till Ein Gedi som är landets äldsta oas. Här kommer vi att vandra upp till Davids källa. Vi kommer också att få möjlighet att flyta omkring i Döda Havet innan vi reser upp till Jerusalem. Vi kommer att bo central i Jerusalem med närhet till allt. Under våra dagar i Jerusalem och Emmaus har vi transfer till platsen där vi börjar att vandra. Vi äter vår middag på vårt hotell.

Dag 6. Denna blir fylld av upplevelser. Vi ska vandra från Olivberget hosiannavägen till Getsemane. Vidare genom Kidron dalen upp till Västra muren. Vi kommer att vandra på Jerusalems murar som är mäktig upplevelse. Om tiden tillåter kommer vi att göra en vandring i Ayalondalen till Emmaus via den romerska akvedukten och mjöl kvaren. Middag och övernattning i Jerusalem

Dag 7. Efter frukost tar vår buss oss till Tel Aviv. Den som vill kan nu bara ledig eller kan vara med om ett besök i Jaffa. Vi har vår sista samling vid middagen under kvällen. Rummen har vi till dess att vi har transfer till flygplatsen och vårt flyg hem till Göteborg. Flyget går kl. 0100 via Istanbul och landar i Göteborg 1055.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/3GöteborgPilgrimsvandring till Det Heliga Landet614 500:-BokaMer information
1/3Stockholm ArlandaPilgrimsvandring till Det Heliga Landet414 500:-BokaMer information