Profetisk pilgrimsresa till det heliga landet

Välkommen med till Israel! Detta är en resa i Jesu fotspår då vi besöker det land han föddes i och levde i under hela sitt liv. Därför ligger betoningen under resan på bibelundervisning och bön. Vi lyfter också fram Guds handlande med det judiska folket och de profetiska löften som i Bibeln knyts till detta folk. En resa med Bibeln i hand för att vi ska få en djupare förståelse av Guds ord. Under kvällarna erbjuds du att vara med på olika bibelförklaringar.

Pris från:
16 500:-
Dagar:8
Reguljärflyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn- Tel Aviv, del i dubbelrum, halvpension under resan, en extra lunch med Petrusfisk, svensktalande guide, all transfer, inträden enl. program.

I priset ingår inte: Enkelrumstillägg 4700 sek. Dryck, dricks 8 US dollar per/person/dag, till chaufför, guide och hotell, Avbeställningsförsäkring och/eller reseförsäkring, luncher.
Reservation för prisändringar pga. förändrad växelkurs som ligger utanför King Tours påverkan.
Boka resa

Program

Resdag
Avresa med flyg till Tel Aviv från olika avreseorter i Norden. Vi har transfer till vårt hotell i Netanya vid Medelhavets kust där vi ska bo vår första natt. Kanske hinner vi med ett dopp i Medelhavet.

Dag 1
Efter frukost reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store, där vi vet att Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Vi besöker Nasaret och platsen för Marias hus och ängels besök. Slutligen kommer vi till vårt hotell i Tiberias vid Genesarets sjö, där vi ska bo två nätter. Middag, kvällssamling.

Dag 2
Efter frukost tar vår buss oss till Genesarets sjö där vi ska göra en båtfärd så vi får se omgivningarna från ”sjösidan”. Vi reser vidare till Saligprisningarnas berg för att lyssna på delar av Jesus bergspredikan. Vi besöker denna dag också Kafernaum, platsen där Jesus bodde under tre år. Vi blir bjudna på lunch denna dag som ingår i resan. Vi äter den så välkända Petrusfisken. Vi besöker också Tabgha platsen där Jesus gjorde ”bespisningsundret” och Petrus fick bekänna sin kärlek till Jesus på frågan från Jesus ”älskar du mig”. Vi besöker också Magdala och ser de riktigt fina utgrävningarna. Middag, kvällssamling.

Dag 3
Vi lämnar hotellet och reser längs med Jordanfloden till Jeriko. Vi gör besök vid Qumran för att se utgrävningarna och platsen där man 1947 hittade Döda Havsrullarna. Vi besöker också dopplatsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Under dagen blir vi erbjuda att flyta i Döda Havet. Vi reser upp till Jerusalem och vårt hotell där vi ska bo till vi reser hem. Middag, kvällssamling.

Dag 4
På programmet denna dag står det Betlehem. Vi gör besök på herdarnas äng och i den stora födelsekyrkan. Vi kommer att fira gudstjänst på Herdarnas Äng, en plats där man varje dag året runt firar jul. Vi reser tillbaka till Jerusalem och gör ett besök i Yad Vashem, förintelsemuseet som är stark upplevelse. Middag och kvällssamling på hotellet.

Dag 5
Dagen börjar med att vi besöker Olivberget, vandrar Hosiannavägen via Dominus Flevit (Herren gråter över Jerusalem) till Getsemane. Efter detta ska vi vandra Via Dolorosa. Vi besöker också ”Trädgårdsgraven” där vi firar gudstjänst. Middag och kvällssamling på hotellet.

Dag 6
På programmet står det de judiska kvarteren i Gamla Stan, Sions berg. Vi ska också göra ett besök i Galicantu, Kaiafas hus. Naturligtvis besöker vi också västra Muren eller som den kallas i folkmun ”Klagomuren”.
Vi har en fullspäckad dag i Jerusalem. Middag och kvällssamling på hotellet.

Resdag
Efter frukost reser vi till Ben Gurions flygplats för resa hem till Norden.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/9Stockholm ArlandaProfetisk pilgrimsresa till det heliga landetMer än 816 700:-BokaMer information
12/9KöpenhamnProfetisk pilgrimsresa till det heliga landetMer än 816 500:-BokaMer information
12/9GöteborgProfetisk pilgrimsresa till det heliga landetMer än 816 900:-BokaMer information