Resa med Falkenbergs Pastorat till Det heliga landet

Resa med Falkenbergs Pastorat 19-26 Maj 2019 till Det heliga landet.

En resa på åtta dagar med Israel, Galiléen, Jerusalem, Betlehem m.m.

Status:
Fullt

Program

Program

Dag 1. Avresa med reguljärflyg till Tel Aviv. Vi landar vi lunchtid och reser direkt till Jaffa för att göra besök bl.a. i Simon Garvaren hus, då vi får höra om Petrus kalles som missionär. Vi besöker också den fantastiska utsiktsplatsen över hamn och Tel Aviv. Sedan har vi transfer till vårt hotell i Netanya vid Medelhavets kust, där vi ska bo vår första natt. Kanske hinner vi med ett dopp i Medelhavet. Middag på hotellet.

Dag 2. Efter frukost reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store, där Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreelslätten och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Därefter åker vi genom några drusbyar till Haifa för att få se utsikten över staden. Slutligen kommer vi till vårt hotell i Tiberias vid Genesarets sjö, där vi ska bo två nätter.

Dag 3. Vi börjar dagen med en båttur på vår ”söndagsskolesjön”. En magisk känsla. Sedan går färden upp på Saligprisningarnas berg. Därifrån vandrar vi ner till Tabgha där Jesus bespisade de fem tusen, precis intill är platsen där Petrus fick bekänna sig på nytt till Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker Kafernaum och ser var Petrus svärmor bodde. Vi blir denna dag bjudna  på lunch, den berömda Petrusfisken. Vi besöker också dopplatsen Yardenit innan färden går tillbaka till hotellet.

Dag 4. Vi lämnar hotellet i Tiberias och sätter kurs mot Jesu barndomsstad Nasaret, med Bebådelse-kyrkan där vi kan se Marias hus. Vi gör ett besök i Nazareth Village . Här har man bygg upp ett område så som det var under Jesus tid i Nasaret. Vi ska också till berget där man ville störta ner Jesus. Vi följer Jordandalen till Jeriko där vi kommer att bo på Jeicho Resort där vi äter vår middag och ev. bada i hotellets pooler.

Dag 5. Vi ska besöka platsen vid Jordan där Jesus döptes av Johannes döparen. Sedan åker vi till Qumran, platsen där Döda havsrullarna hittades och esséerna bodde. Efter lunch får vi en avkopplande eftermiddag och prövar hur det känns att flyta i Döda Havet, innan vi reser upp till Jerusalem. Middag på vårt hotell.

Dag 6. Den här morgonen ska vi åka upp på Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandrar Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem, ner till Getsemane. Detta är en berörande plats där urgamla olivträd hjälper oss att minnas Jesu kval. Vår buss hämtar upp oss och vi reser till Betlehem för att bl.a. besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Här äter vi lunch och får också möjlighet att stödja den kristna minoriteten genom att handla souvenirer i deras butik. Dagen avslutas vid Västra muren, även kallad Klagomuren.

Dag 7. Den här dagen ska vi ta oss till Lejonporten för att gå in i Gamla staden och vandra Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi kommer då även att besöka St. Annakyrkan och Betesdadammarna. Resten av dagen kan man använda t.ex. för att handla souvenirer i Gamla stadens basarer. Lunch på egen hand. Dagen avslutar vi med Mässa i Trädgårdsgraven. Middag på vårt hotell.

Dag 8. Vi lämnar vårt hotell lite tidigare för att hinna med att besöka Ein Karem där Johannes Döparens föräldrar levde. Vi reser vidare till flygplatsen i Tel Aviv och vårt flyg hem.