Resa med Hillsong och bibelskolan

Pilgrimsresa 24.4 - 3.5 2018 med Hillsong och bibelskolan.
Reseledare från församlingen samt bibelläraren Hans Weichbrodt

Status:
Fullt

Program

Dagsprogram:

 1. Flyg till Ben Gurion flygplats.
  Vi blir mötta på flygplatsen och har transfer till hotellet i Netanya. Men innan dess reser vi till Yafo/Joppe där vi får vår första undervisning om de bibliska händelserna på plats.
 2. Vi tar en lugnare morgon och får tillfälle att ta hissen ned till Medelhavet för ett eventuellt dopp, därefter Karmelberget och Elias kloster. Från taket har vi en underbar utsikt över den fantastiska Jisreelslätten. Vi reser vidare till Nasaret och gör ett besök i Nazareth Village och Marias källa över vilken man idag har byggt en kyrka. Middag och övernattning på Hotell Astoria.
 3. Vi startar denna dag med en båtfärd på Gennesarets sjö. Efter denna upplevelse tar vår buss oss upp till Arbelklippan för ett bibelstudium över platserna runt sjön. Vi vandrar ned till Duvdalen. Sedan går färden upp till Saligprisningarnas berg där Jesus höll sin ”bergspredikan”. Från berget går vi ner mot Tabgha med Petrus Primatkyrkan, platsen där Jesus mötte Petrus och de andra lärjungarna efter sin uppståndelse, stranden vid Gennesarets sjö. Vi äter lunch med Petrusfisk vid sjöstranden, reser vidare till Kapernaum, den by som Jesus hade som bas för sin offentliga verksamhet. Därefter går färden tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning.
 4. Denna dag tar bussen oss längst norrut i Israel och vi besöker en omskakande och vacker plats som heter Tel Dan. Här finns hedniska altare som vittnar om en svår tid i Israels historia. I närheten finns också Ceasarea Filippi som vi besöker, platsen där Petrus och lärjungarna första gången bekände Jesus som Messias. I dessa gränstrakter, mot Libanon och Syrien, får vi möjlighet att be för Israel och de omkringliggande länderna när vi färdas utmed gränsen. Vi avslutar vår dag med besök vid Yardenit, en dopplats där Jordanfloden börjar sin färd mot Döda Havet. Middag och övernattning på vårt hotell i Tiberias.
 5. Vi reser söderut genom Jordandalen. Dagens första besök går till de varma källorna i Sachne. Den som vill kan njuta av det varma vattnet innan vi reser vidare längs Jordandalen till platsen för Jesu dop i floden Jordan, vid gränsen till Jordanien. Vi reser sedan till Qumran för att se utgrävningarna från klostret där man hittade Dödahavsrullarna. Vi fortsätter utmed Döda havet och avslutar dagen i Ein Gedi, där den unge David gömde sig för kung Saul. Efter denna upplevelserika dag åker vi till vårt kibbutzhotell Kalia för middag och övernattning.
 6. Vi tar ledig förmiddag för att njuta av sol och bad vid Döda havet, innan vi styr färden ”upp till Jerusalem”. Uppe på Olivberget får vi en underbar vy över staden och får ta del av vad denna plats betyder i Bibeln, idag och i framtiden. Vi vandrar ”hosiannavägen” nedför Olivberget till Getsemane trädgård. Vi tar oss till Västra Muren, judarnas heligaste plats. Middag och övernattning på vårt hotell i centrala Jerusalem.
 7. Bussen tar oss till Israel Museum för att se miniatyrstaden som den var på Jesus tid. Vi ser också ”Dödahavsrullarna” innan vi reser till förintelsemuseet Yad Vashem. Från denna mäktiga upplevelse reser vi in till Jerusalem igen för att besöka Davids gamla stad och vandra genom Hiskias tunnel. Middag och övernattning.
 8. Detta är en dag utan buss. Vi vandrar från hotellet till Sions berg via de armeniska kvarteren. Vi besöker ”Övre salen” och Kung Davids grav. I de judiska kvarteren besöker vi Moshe och Dov, de ortodoxa judarnas bokaffär. Vi går till Burnt House, Tempelinstitutet och Herodien Quarter. Efter detta blir det Davidson center och trapporna som ledde till templet som står på programmet. Fri tid i basarerna före middagen på hotellet.
 9. Besök i Trädgårdsgraven, Gordons Golgata. Vi vandrar vidare till Lejonporten för att vandra Via Dolorosa och besöka de 14 stationerna på lidandets väg fram till Uppståndelsekyrkan. Men vi börjar med att besöka Betesdadammarna och St:a Annas kyrka där vi får tillfälle att be för den som är sjuk. Middag och övernattning.
 10. Vi har transfer till flygplatsen Ben Gurion och reser hem fulla av intryck och kanske med en inre längtan som säger ”nästa år i Jerusalem”.