Resa till Det Heliga Landet med Lotta Wahlqvist och Peter Wahlbäck

Vi reser med Bibeln i hand och berättelserna kommer till liv. Vi firar mässor och har andakter på många fantastiska platser där Jesus själv och andra från Bibelns händelser varit. Vi vet att det blir både en yttre och inre resa. Du bor bekvämt och buss, guide och reseledare gör allt för att du ska få ut maximalt av resan. Reseledare Lotta Wahlqvist och kaplan och reseledare Peter Wahlbäck.

Status:
Fullt

Program

Program

Resdag
Vi flyger från Landvetter, Göteborg kl. 10:55 via Istanbul och landar i Tel Aviv kl. 20:05. Vi blir mötta på flygplatsen av vår guide som tar oss till vårt hotell King Salomon Netanya.
Vi bor vid med utsikt över Medelhavet och centralt i Netanya. Mat på flyget ingår.

Dag 1
Efter frukost på hotellet vid Medelhavets strand börjar vi vår rundresa i det Heliga Landet. Det första besöket blir Caesarea vid havet, staden som Herodes den store byggde. Här har både Petrus och Paulus avseglat till Rom respektive missionsresorna. Vi reser vidare till Karmelberget och gör besök vid klostret för att se den underbara utsikten över Jisrelslätten. Vi besöker också Nasaret med Bebådelsekyrkan samt Nazareth Village, en by som är uppbyggd såsom det såg ut på Jesus tid. Vi bor på Prima Galil i Tiberias 2 nätter. Vi har middag på hotellet.

Dag 2
Efter frukost tar vår buss oss till Genesarets sjö där vi ska göra en båtfärd så vi får se omgivningarna från ”sjösidan”. Vi reser vidare till Saligprisningarnas berg för att fira mässa i den underbara trädgården. Vi besöker denna dag också Kafernaum, platsen där Jesus bodde under tre år. Vi blir bjudna på lunch denna dag som ingår i resan. Vi äter den så välkända Petrusfisken. Vi besöker också Tabgha platsen där Jesus gjorde ”bespisningsundret” och Petrus fick bekänna sin kärlek till Jesus på frågan från Jesus ”älskar du mig”. Vi besöker också Magdala och ser de riktigt fina utgrävningarna. Vi har middag på vårt hotell

Dag 3
Vi lämnar hotellet och reser längs med Jordanfloden till Jeriko. Vi gör besök vid Qumran för att se utgrävningarna och platsen där man 1947 hittade Döda Havsrullarna. Vi besöker också dopplatsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Under dagen blir vi erbjuda att flyta omkring i Döda Havet. Vi kommer att övernatta och äta vår middag på hotell Jericho Resort.

Dag 4
Efter frukost besöker vi Frestelsernas berg. Efter detta besök står det Betlehem på programmet. Där besöker vi herdarnas äng samt den stora Födelsekyrkan. Det är alltid något extra att fira gudstjänst vid Herdarnas äng. Där firar man jul varje dag hela året runt. Efter vårt besök i Betlehem kommer vi till Jerusalem, där vi kommer att bo på hotell Royal Jerusalem till dess att vi reser hem. Middag på hotellet.

Dag 5
Dagen börjar med att vi besöker Olivberget, vandrar Hosiannavägen via Dominus Flevit till Herren gråter över Jerusalem) till Getsemane. Efter detta ska vi vandra Via Dolorosa till Uppståndelsekyrkan. Dagen avslutar vi med Mässa i Trädgårdsgraven. Middag på hotellet.

Dag 6
På programmet denna dag står de Judiska kvarteren i Gamla Stan, Sions berg, Davidsson center, Davids stad. Naturligtvis besöker vi också västra Muren eller som den kallas i folkmun ”Klagomuren”. Vi har en fullspäckad dag i Jerusalem. Vår middag äter vi på hotellet.

Resdag
Efter frukost reser vi till Ben Gurions flygplats för resa hem till Göteborg. Flyget går kl. 09:55 och landar på Landvetter kl. 17:10. Vi har mellanlandat i Istanbul. Vi kommer att längta tillbaka till Israel. Vi säger nästa år i Jerusalem.