Resa till Israel med Hillsong Internship och Bibelskola Väst 3-12 maj 2023

Resa till Israel med Hillsong Internship och Bibelskola Väst, 3-12 maj 2023

Detta är en resa till Det Heliga Landet med bibelundervisning, lovsång, gudstjänster och bön. Bibellärare Hans Weichbrodt och Rektor Niklas Ås leder resan.

Program

Program

Dag 1. Onsdag.
Vi flyger från Göteborg och Stockholm. Vi  har transfer till vårt Hotel i Netanya där vi äter vår middag  och övernattar. Mat ingår på flygningarna.

Dag 2. Torsdag.
Vi tar en lugnare morgon och får tillfälle att ta ett dopp i Medelhavet. Vi reser till Caesarea vid havet för att se platsen varifrån både Petrus och Paulus lämnade Israel.
Vidare till Karmelberget för att lyssna till undervisning om Elia och hans kamp med Baalsprofeterna. Från taket har en underbar utsikt över den fantastiska Jisreelslätten. Vi besöker också Arbel klippan för dagens sista bibelstudium över platserna runt Genesarets sjö.
Vi reser till vårt hotell Golan i Tiberias för middag och övernattning.

Dag 3. Fredag.
Vi börjar denna dag med en båtfärd på Genesarets sjö. Vi reser vidare upp till Saligprisningarnas berg, där Jesus höll sin ”bergspredikan”. Från berget går vi ner mot Tabgha, platsen där Jesus mötte Petrus och de andra lärjungarna efter sin uppståndelse, stranden vid Genesarets sjö. Vi besöker också Kafernaum. Vi äter lunch med Petrusfisk innan vi reser vidare till Nazareth Village. I Nasaret besöker vi också Marias källa. Så blir färden tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning och kanske ett dopp i poolen. Det är sabbatskväll och detta får vi vara med om på hotellet med speciell fest.

Dag 4. Lördag.
Denna dag tar oss bussen längst norrut i Israel och vi besöker en omskakande och vacker plats som heter Tel Dan. Här finns hedniska altare som vittnar om en svår tid i Israel historia. I närheten finns också Caesare Filippi som vi besöker, platsen där Petrus och de övriga lärjungarna första gången bekände Jesus som Messias. I dessa gränstrakter, mot Libanon och Syrien, får vi möjlighet att be för Israel och de omkringliggande länderna när vi färdas utmed gränsen. Vi gör också ett besök för att möta Israeliska soldater i denna del av landet. Vi avslutar vår dag med besök vid Yardenit, en dopplats där Jordanfloden börjar sin färd mot Döda Havet.
Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 5. Söndag.
Vi lämnar Tiberias och reser söderut genom Jordandalen. På vår väg gör vi ett stopp vid de varma källorna i Sachne för bad. Vi reser längs Jordanfloden och sedan längs Dödahavet till Ein Gedi för att vandra upp till källan där David gömde sig för kung Saul. Vi reser vidare till Qumran för att se utgrävningarna från klostret där man hittade Dödahavsrullarna. Dagen avslutar vi med besök vid dopplatsen där Johannes döparen döpte Jesus. Vi övernattar i Jeriko och kan njuta av bad i någon av hotellets pooler. Vår middag kommer vi att äta på Seed of Hope.

Dag 6. Måndag.
9,00 har vi möte med ledarna för Seed of Hope som berättar om sitt arbete. Innan vi lämna Döda Havsområdet får vi tillfälle att flyta om kring i det salta Döda Havet. Sedan styr vi färden ”Upp till Jerusalem”. Uppe på Olivberget får vi en underbar vy över staden och får ta del av vad denna plats betyder i Bibeln, idag och i framtiden. Vi vandrar ”hosiannavägen” nedför Olivberget till Getsemane trädgård. Efter detta tar vi oss till Västra Muren, judarnas heligaste plats.
Vi äter vår middag och övernattar på vårt hotell i centrala Jerusalem.

Dag 7. Tisdag.
Bussen tar oss till Israels Museum för att se miniatyr staden som Jerusalem var på Jesus tid. Vi ser också ”Döda Havsrullarna” innan vi reser till Förintelsemuseet Yad Vashem. Från denna mäktiga upplevelse reser vi in till Jerusalem igen för att besöka Davids gamla stad och vandra genom Hiskias tunnel.
Vi har vår middag på vårt hotell i centrala Jerusalem.

Dag 8. Onsdag.
Detta är en dag utan buss. Vi vandrar från hotellet till Sions berg via de armeniska kvarteren. Vi besöker ”övre salen” och Kung Davids grav. I de judiska kvarteren besöker vi Moshe och Dov, de ortodoxa judarnas bokaffär. Vi går till Burnt House, Tempelinstitutet och Herodien Quater. Efter detta blir det Davidson center och trapporna som ledde till templet.
Vi får sedan fri tid i basarerna före middagen på hotellet. Under kvällen får vi besök av Steven Khoury på vårt hotell.

Dag 9. Torsdag.
Vi checkar ut från vårt hotell innan vi gör ett besök i Trädgårdsgraven, Gordons Golgata. Vi vandrar vidare till Lejonporten för att vandra Via Dolorosa och besöka de 14 stationerna på ”lidandets väg” fram till uppståndelsekyrkan. Men vi börjar med att besöka Betesda dammarna och St. Anna kyrkan. Där får vi tillfälle att be för den som är sjuk. Vi äter vår middag på restaurang denna kväll innan vi reser till flygplatsen och vårt flyg hem till Göteborg och Stockholm kl. 00:50

Dag 10. Fredag.
Vi landar i Göteborg respektive Stockholm. Fyllda av intryck får vi säga ”nästa år i Jerusalem”.