Sjung Lovsång till Herrens ära med Oas nov 2023

Oas Lovsångsresa till Israel , nov 2023
Sjung lovsång till Herrens ära” i ”Det Heliga Landet”.

Denna resa vänder sig till alla som längtar efter att lovsjunga Herren i Bibelns land och på de olika bibliska platserna fördjupas i vad Guds Ord säger om tillbedjan och lovsång!
På de olika platser vi besöker kommer vi ta tid att lovsjunga Herren tillsammans!
Resan leds av Hans Weichbrodt, bibellärare och inspiratör i Oasrörelsen och Lisa Lerman, inspiratör i Oasrörelsen med inriktning på lovsång och tillbedjan.
Du kommer även att få möta spännande gäster från Israel som, med Bibeln som grund, kommer att undervisa om lovsången ur många fascinerande perspektiv.

Program

Program

Dag 1.   
Vi flyger från Göteborg och landar i Tel Aviv. Vi har transfer till vårt hotell i Tel Aviv där vi övernattar. Vi kommer att ha en presentationskväll då vi lär känna varandra.

Dag 2.   
Efter frukost på hotellet reser vi till Jaffa, för att bl.a. besöka Simon Garvarens hus och bese utsikten över den vackra hamnen. Det kommer att handla om profeten Jonas flykt och aposteln Petrus syn från Herren. Därifrån åker vi upp till Karmelberget där vi kommer att fira vår första mässa. På vår väg till Tiberias besöker vi också Megiddo- platsen som i Uppenbarelseboken kallas för ”Armageddon”. Vi kommer att bo tre nätter i Tiberias. Vi äter vår middag på hotellet.

Dag 3.  
Denna dag kommer vi att uppleva hur vi är i Jesus fotspår runt Genesaret sjö. Dagen börjar vi med en båtfärd på sjön och ett bibelstudium. Sedan reser vi till Saligprisningarnas berg och vandrar via ”grottan” till Tabgha där vi kommer att fira mässa. Denna dag blir vi bjudna på ”Petrusfisk”. Vi besöker Kafernaum där Jesus bodde under tre år då han förde ut budskapet om Guds rike. Dagen avslutar vi med besök i Migdal eller som det förr kallades Magdala. Middag på vårt hotell.

Dag 4.
Vi reser denna dag mot norra Israel. Vi ska besöka Tel – Dan som är en andligt mäktig plats. Vi reser vidare till Ceasarea Filippi där lärjungarna fick bekänna Jesus som Messias. På vår väg tillbaka till Tiberias kommer vi också att stanna på ett berg där vi ser in i Syrien och be för Israels gränser. Dagens utfärder slutar med besök vid platsen där Jordanfloden börjar sin färd mot Döda havet. Vi kommer också att på nytt få bekänna vårt dop. Middag på hotellet.

Dag 5.  
Efter lite tidigare frukost reser vi längs Jordandalen till Döda Havet och gör ett besök i Qumran. Vi kommer att få tillfälle till att flyta omkring i det salta Döda Havet. Efter lunch vid Qumran kommer vi resa söderut till Ein Gedi- den oas som David flydde till när han var jagad av Kung Saul! Vi avslutar dagen vid vårt hotell Leornardo Hotel Beer Sheva där vi äter vår middag. Mässan har vi firat i öknen där vi gjort som Abraham och byggt ett altare till Herrens ära.

Dag 6.
Denna dag besöker vi platser som inte finns med i de flesta resor till Israel. Vi kommer att besöka det bibliska ”Beer Sheva” där Abraham och Sara bodde! Därefter, vidare till ”Elah Valley”, där vi kommer att fira vår mässa. Detta är platsen där David utkämpade sin kamp mot Goliath! Sedan styr vi kosan upp till Jerusalem med besök på Olivberget och vandrar Hosiannavägen ner till Getsemane där vi kommer att bli smorda med helig olja. Vi åker till vårt hotell i centrala Jerusalem. Vi bor så centralt att alla kan på egen hand ”strosa” omkring på stans gågator. Denna dag är det sabbat och först efter solens nedgång fylls gatorna av människor igen.

Dag 7.  
Nu är det söndag. Vi kommer denna dag att fira vår gudstjänst i ”King of Kings”. Vi kommer att besöka och vandra i tunneln som leder till Davidson Center. Vi är lediga för lunch i de judiska kvarteren där vi också kommer att besök Moishe och Dov, ortodoxa bröder som berättar om sina liv i den Heliga staden. Vi gör också besök vid Tempelinstitutet och Västra Muren som är judarnas heligaste plats. Middag på hotellet.

Dag 8.  
Efter vår frukost reser vi till Betlehem. Vi besöker här Födelsekyrkan samt Herdarnas äng där vi också kommer att fira vår mässa. Vi besöker en butik som säljer olika typer av bl.a. julkrubbor. Efter lunchtid reser vi tillbaka till Jerusalem för att besöka förintelsemuseet Yad Vashem. Dagen avslutar vi med besök i Trädgårdsgraven. Middag på hotellet.

Dag 9.  
Vi har transfer till Lejonporten där vi går in för att besöka St. Anna kyrkan och Bethesdadammarna för bön om helande. St. Annakyrkan på denna plats har en fantastisk akustik! Efter detta är vi lediga. De som vill kan vandra Via Dolorosa, eller göra andra besök. Klockan 16,00 ska vi besöka det Bibliska Musikmuseet vid Kikkar Musica. Vi äter vår avskedsmiddag på hotellet.

Dag 10.  
Efter frukost på hotellet har vi transfer till Ben Gurions flygplats och vårt flyg hem till Stockholm, Köpenhamn och Göteborg.