Specialresa för personer med funktionsnedsättning


Det Heliga Landet - specialresa för personer med funktionsnedsättning 25.4 - 3.5.2018

I den kristna världen var pilgrimsfärder vanliga redan ett par hundra år efter Kristi födelse. Kejsare Konstantins moder Helena lär ha genomfört den första pilgrimsresan till det heliga landet redan år 324 e Kr. Att besöka det heliga landet och se de bibliska platserna med egna ögon har sedan dess varit en dröm för många.

Detta är resan för dig som vill se och lära mer om landet! En resa där vi går lite långsammare och tar lite mera tid på varje plats vi besöker. Israel är landet som har så mycket att erbjuda. 

     Resan är anpassad för personer med rörelsehinder och de som behöver följeslagare under sin resa i Israel.

     Vi besöker flera av de platser vi känner igen från Bibelns berättelser och vi gör det i sådan takt att alla hinner med.

Pris från:
15 900:-
Dagar:9
- Del i dubbelrum med halvpension
- Sightseeing och inträden enl. program
- Svensktalande guide och reseledare

Vissa av rummen är anpassade för rullstolar. Vi har valt hotellen med omsorg så att allt ska fungera också för den som har ett rörelsehinder.
Boka resa

Program

Program

Program för resan som är anpassad för personer med rörelsehinder och de som behöver följeslagare under sin resa i Israel.

  1. Vi flyger till Tel Aviv där vår buss och guide hämtar oss för resan upp till Tiberias där vi kommer att bo på vårt Hotel Restal Tibierias under fyra nätter.
  2. Vår första dag i det heliga landet reser vi till Acko för att besöka platsen där korsriddarna hade sin sista utpost. Vi åker vidare till Haifa för besök vid en stadens största sevärdheter, Bahais världscenter med sin fantastiska trädgård. Vi åker till Karmelberget och njuter av utsikten över Jisraeelslätten. Här får vi också höra om kampen mellan Elia och Baalsprofeterna.
  3. Efter frukost börjar vi dagen med att besöka Saligprisningarnas berg, där Jesus höll det vi brukar kalla Bergspredikan. Vi kommer denna dag också besöka Kafernaum där Jesus bodde hos Petrus svärmor. Platsen för ”brödundret”, Tabgha, där Jesus bespisade folket blir också ett av besöken. Dagen avrundas med en färd på Gennesarets sjö för att sedan avslutas vid Yardenit, dopplatsen där Jordanfloden börjar sin färd mot Döda havet. Middag på vårt hotell.
  4. Vi åker denna dag till Nasaret, staden där Jesus växte upp. Där kommer vi att besöka berget där man ville störta ut Jesus efter hans besök i  Synagogan. Vi besöker också Bebådelsekyrkan som är den största kyrkan i Mellanöstern. På vår väg tillbaka till vårt hotell i Tiberias gör vi ett stopp i Kana där Jesus gjorde sitt första under och förvandlade vatten till det finaste vin. Middag på hotellet.
  5. Nu lämnar vi Tiberias för att resa längs Jordanfloden till platsen där Johannes döparen döpte Jesus. Platsen ligger utanför Jeriko vid Jordanflodens utlopp i Döda havet. Vi ska också besöka Jeriko där vi gör en rundtur i staden. Vi kommer nu två nätter att övernatta och äta vår middag vid Döda havet, som är jordens lägsta punkt. Här bor vi på David Dead Sea hotel. Det är en annorlunda atmosfär här vid Döda Havet. Det är alltid lätt för den som är stressad att varva ner här. 
  6. Detta är en ledig dag vid Döda Havet. För dem som har möjlighet finns tillfälle att flyta omkring i det salta vattnet. Vi har gemensam middag på vårt hotell.
  7. Nu reser vi ”upp till Jerusalem”, men vi börjar med ett besök i Betlehem där vi besöker Födelsekyrkan och herdarnas äng. Sedan tar vår buss oss in till Jerusalem och vi börjar vårt besök med den fantastiska utsikten över den heliga staden Jerusalem. Vi står på Olivberget varifrån Jesus lämnade jorden i synlig gestalt och dit han ska komma tillbaka. När vi är i Jerusalem kommer vi att bo och äta middag och övernatta på Ramat Rachel. Här kommer vi att bo tre nätter till dess att vi reser hem till Norden.
  8. Efter frukost åker vi till israeliska museet för att se Ministaden och sedan till förintelsemuseet Yad Vashem. Vi ska också denna dag besöka Klagomuren och de judiska kvarteren samt Trädgårdsgraven. 
  9. Vår buss tar oss i god tid till flygplatsen för resa hem till Norden. Vi får på nytt säga, ”Nästa år i Jerusalem”.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/4Stockholm ArlandaSpecialresa för funktionshindrade215 900:-BokaMer information
25/4KöpenhamnSpecialresa för funktionshindradeMer än 815 900:-BokaMer information
25/4GöteborgSpecialresa för funktionshindrade715 900:-BokaMer information
25/4HelsingforsSpecialresa för funktionshindrade515 900:-BokaMer information