Specialresa för personer med funktionsnedsättning


Det Heliga Landet - specialresa för personer med funktionsnedsättning 

I den kristna världen var pilgrimsfärder vanliga redan ett par hundra år efter Kristi födelse. Kejsare Konstantins moder Helena lär ha genomfört den första pilgrimsresan till det heliga landet redan år 324 e Kr. Att besöka det heliga landet och se de bibliska platserna med egna ögon har sedan dess varit en dröm för många.

Detta är resan för dig som vill se och lära mer om landet! En resa där vi går lite långsammare och tar lite mera tid på varje plats vi besöker. Israel är landet som har så mycket att erbjuda. 

     Resan är anpassad för personer med rörelsehinder och de som behöver följeslagare under sin resa i Israel. Vissa av rummen på hotellen är anpassade för rullstolar. Vi har valt hotellen med omsorg. Bussen är anpassad för rullstolar.

     Vi besöker flera av de platser vi känner igen från Bibelns berättelser och vi gör det i sådan takt att alla hinner med.

Pris från:
18 900:-
Dagar:9
- Del i dubbelrum med halvpension
- Sightseeing och inträden enl. program
- Svensktalande guide och reseledare

Vissa av rummen är anpassade för rullstolar. Vi har valt hotellen med omsorg så att allt ska fungera också för den som har ett rörelsehinder.
Boka resa

Program

Program

Program:

Dag 1. Vi flyger till Tel Aviv där vår buss och guide hämtar oss för resan upp till Jerusalem där vi kommer att bo på vårt Hotel Ramat Rachel under två nätter.

Dag 2. Vår första dags tema. Nu reser vi ”Upp till Jerusalem”. Vi börjar med ett besök i Betlehem där vi besöker Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Sedan tar vår buss oss in till Jerusalem och vi börjar vårt besök med den fantastiska utsikten över den Heliga Staden Jerusalem. Vi står på Olivberget varifrån Jesus lämnade jorden i synlig gestalt och dit han ska komma tillbaka. När vi är i Jerusalem kommer vi att bo och äta middag och övernatta på Ramat Rachel.

Dag 3. Efter frukost reser vi till Israel Museum för att se Ministaden och sedan Yad Vashem - Förintelsemuseet. Vi ska också denna dag besöka Klagomuren samt Trädgårdsgraven. Vi reser sedan till vårt hotell David Dead Sea vid Döda Havet där vi äter vår middag och kopplar av. Här kommer vi att bo två nätter.

Dag 4. Detta är en ledig dag vid Döda Havet. För dem som har möjlighet finns tillfälle att flyta omkring i det salta vattnet. Vi har gemensam middag på vårt hotell.

Vi bor vid Döda Havet, jordens lägsta punkt. Det är en annorlunda atmosfär här vid Döda Havet. Det är alltid lätt för den som är stressad att gå ned i varv.

Dag 5. Nu reser vi till Tiberias. Vi gör det längs med Jordanfloden. Men först gör vi ett besök vid platsen där Johannes döparen döpte Jesus. Platsen ligger utanför Jeriko vid Jordanflodens utlopp i Döda Havet. Vi ska också besöka Jeriko där vi gör en rundtur i staden, innan vi reser upp till Tiberias och vårt hotell Nof Ginozar. Här kommer att bo till dess vi reser hem till Norden.

Dag 6. Efter et heliga Landet reser vi till Acco för att besöka platsen där korsriddarna hade sin sista utpost. Vi reser vidare till Haifa för besök i vid en stadens största sevärdheter, Bahais världscenter med sin fantastiska trädgård. Vi reser vidare till Karmelberget och njuter av utsikten över Jisraeel slätten. Här får vi också höra om kampen mellan Elia och Baalsprofeterna.

Dag 7. Efter frukost börjar vi dagen med att besöka Saligprisningarnas berg, där Jesus höll det vi brukar kalla Bergspredikan. Vi kommer denna dag också besöka Kafernaum där Jesus bodde hos Petrus svärmor. Platsen för ”brödundret”, Tabgha, där Jesus bespisade folket blir också ett av besöken. Dagen avslutas med en färd på Gennesarets sjö för att sedan avsluta dagen vid Yardenit, dopplatsen där Jordanfloden börjar sin färd mot Döda Havet. Middag på vårt hotell.

Dag 8. Vi åker denna dag till Nasaret - staden där Jesus växte upp. Där kommer vi att besöka berget där man ville störta ut Jesus efter hans besök i Synagogan. Vi besöker också Bebådelsekyrkan som är Mellanösterns största kyrka. På vår väg tillbaka till vårt hotell i Tiberias gör vi ett stopp i Kana där Jesus gjorde sitt första under och förvandlade vatten till det finaste vin. Vi reser tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 9. Vår buss tar oss i god tid till flygplatsen för resa hem till Norden. Vi får på nytt säga, ”Nästa år i Jerusalem”.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/11Stockholm ArlandaSpecialresan för personer med funktionsnedsättning818 900:-BokaMer information
5/11KöpenhamnSpecialresa för personer med funktionsnedsättning518 900:-BokaMer information
5/11GöteborgSpecialresan för personer med funktionsnedsättning818 900:-BokaMer information