Stora profetresan med Oasrörelsen 15 - 23 mars 2023

Välkommen med på en unik resa med Bibelns profeter och den profetiska nådegåvan i fokus. Resan anordnas av Oasrörelsen i samarbete med King Tours. Syftet med resan är att få möta det profetiska landet Israel och samtidigt i teori och praktik få fördjupas i den profetiska dimensionen av vår kristna tro.

Reseledare Hans Weichbrodt, Björn Gusmark och Jan Sköld.

Gud har på ett särskilt sätt talat i och genom människor och platser i det heliga landet. Han gör det fortfarande och kommer enligt Bibeln att fortsätta att göra det, särskilt i den yttersta tiden. Vi tar del av undervisning från den profetiska litteraturen, kristna och messianskt judiska tolkningstraditioner hela vägen från den tidigaste kyrkohistorien till vår egen tid. Vi kommer möta flera spännande lokala ledare som undervisar oss och delar sina erfarenheter. Vi får också under­visning om, och chans att öva oss i, den profetiska nådegåvan och vägledning kring hur vi kan låta detta ta en större plats i våra egna liv och i våra församlingar. Vi firar daglig mässa och erbjuder också rika tillfällen till lovsång och förbön.

Program

Dag 1.
Flyg till Tel Aviv från Göteborg. King Tours representant och vår guide tar oss till vårt hotell i Tel Aviv. Middag eller något lättare beroende på vilken tid vi landar.

Dag 2.
Vi börjar denna morgon med ett besök i gamla Jaffa där vi bl.a. ser Simon garvarens hus. Det kommer att handla om profeten Jonas flykt och aposteln Petrus syn från Herren. Detta får bli introduktionen för vår profetresa. Vår buss kommer sedan att ta oss norrut längs Israels kust till Karmelberget där vi får fira mässa och leva oss in i händelsen då profeten Elia konfronterade Baalsprofeterna och eld föll från himlen. Vi fortsätter till Megiddo (Harmageddon) där vi bl.a kommer tala om den yttersta tiden. Vi fortsätter till middagen på vårt hotell i Tiberias, där vi ska bo två nätter.

Dag 3.
Besöken denna dag kommer att beröra fascinerande platser som få grupper besöker. Vi kommer att resa runt Israels gränser i norr nära grannländerna. Vi börjar med ett besök i Tel Dan där avgudadyrkan satt djupa spår. Det är en andlig och profetisk plats för kamp genom historien. Vi kommer här också att se in i Libanon då vi är helt nära gränsen. Från Tel Dan ska vi upp till Caesarea Filippi där lärjungarna fick bekänna Jesus som Messias. Vi tror att detta är viktigt för vad Gud vill säga till oss om vår och Kyrkans bekännelse till Jesus som Messias. På vägen tillbaka till Tiberias kör vi längs med den Syriska gränsen till Har Bental, där vi kommer att stanna för undervisning och bön. Middag på hotellet.

Dag 4.
Vi lämnar nu Tiberias för att följa Jordandalen ner mot Jeriko och Döda havet. Nära Jordanflodens utlopp finns den plats där Johannes Döparen döpte Jesus. Här kommer vi att ha mässa med dopförnyelse. I Jeriko kommer vi möta berättelsen om Tass Saada, fd livvakt till Yasser Arafat. Numera driver han ett kristet center, Seeds of Hope mm. Vi kommer också att åka linbana upp till det berg där Jesus frestades av djävulen efter sitt dop. En plats med stort allvar, men också ett ännu större hopp. Vi äter middag och övernattar i Jeriko.

Dag 5.
Den här morgonen ska vi till en oas i öknen, En Gedi. Här gömde sig David för Saul i en grotta. Vår mässa firar vi den här dagen i öknen. Vi ska också besöka Qumran, där man hittade Dödahavsrullarna. Därefter blir det tid till att prova att flyta i Döda havet. Sedan påbörjar vi vår färd upp till Jerusalem. På vägen stannar vi till i Betania för att besöka platsen där Jesus uppväckte Lasaros. Middag på vårt hotell i Jerusalem där vi bor resten av vår resa.

Dag 6.
Vi börjar denna dag med att bege oss upp på Olivberget. Här har vi en fantastisk utsikt över den heliga staden och Tempelberget. Vi gör ett besök i någon av profetgravarna på Olivberget och talar om profetens roll och kallelse. Vi vandrar ner till Getsemane där vi får fira mässa och ta tid för förbön och smörjande med olja. Därefter åker vi till Betlehem där vi besöker Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Vi kommer också få möjlighet att stödja Betlehems kristna genom att äta vår lunch hos dem och handla i deras affär. Middag på vårt hotell.

Dag 7.
Via Jerusalems enda spårvagnslinje tar vi oss mellan hotellet och centrum. Den här dagen ska vi vandra till fots. Vi ska börja med en vandring på Jerusalems murar för att be. Vi kommer där att tala om Nehemja och vår egen tid. Därefter besöker vi Tempelinstitutet och får även ett möte med de ortodoxa judarna Moishe och Dov för att lyssna till dem och deras tankar kring det profetiska med vårt besök i det heliga landet. Därefter ska vi besöka Davids stad, söder om tempelberget. Vi får en rejäl tur genom de färska utgrävningarna som tar oss förbi Davids borg, Nehemjas murar och Siloamdammen. Den som vill går genom flera hundra meter av en 2000 år gammal dräneringskanal som för oss upp till tempelplatsen och de lika gamla tempeltrapporna som Jesus har vandrat på många gånger. Vi kommer här besöka Davidsons Center och se hur templet såg ut och fungerade på Jesu tid. Dagen avslutas vid Västra muren där vi är välkomna att be bredvid muren bland judarna. Middag på hotellet.

Dag 8.
Även idag tar vi spårvagnen för att tillbringa dagen till fots i centrala Jerusalem. Vi börjar vid Lejonporten för att komma in i Gamla staden. Vi ska besöka St Annakyrkan och Betesdadammarna. Här kommer vi ta tid för förbön för inre och yttre helande. Sedan vandrar vi Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Efter lunch har vi några timmar fri tid att shoppa i basarerna eller göra äventyr på egen hand. Vi återsamlas sedan för att fira vår sista mässa i Trädgårdsgraven. Vi har en gemensam avslutningskväll med middag och undervisning av reseledarna med tid för att praktisera det profetiska.

Dag 9.
Transfer till flygplatsen och resa hem till Skandinavien. Om tiden medger kan det bli något mer kort besök. Vi reser hem och längtar redan till ”nästa år i Jerusalem”.