Stora profetresan med Oasrörelsen

Stora profetresan till det heliga landet med Hans Weichbrodt, Jan Sköld och Björn Gusmark med Oasrörelsen.

Välkommen med på en unik resa med Bibelns profeter och den profetiska nådegåvan i vår tid i fokus. Resan anordnas av Oas-rörelsen i samarbete med King Tours. Syftet med resan är att få möta det profetiska landet Israel och samtidigt i teori och praktik få fördjupas i den profetiska dimensionen av vår kristna tro.

Gud har på ett särskilt sätt talat i och genom människor och platser i det heliga landet. Han gör det fortfarande och kommer enligt Bibeln att fortsätta att göra det, särskilt i den yttersta tiden. Vi tar del av undervisning från den profetiska litteraturen, kristna inklusive messianskt judiska tolkningstraditioner hela vägen från den tidigaste kyrkohistorien till vår egen tid. Vi får också under­visning om, och chans att öva oss i den profetiska nådegåvan och god vägledning kring hur vi kan låta detta ta en större plats i våra egna liv och i våra församlingar. Vi firar daglig mässa och ger också rika tillfällen till förbön.

Status:
Fullt

Program

Fredag

Flyg till Tel Aviv från olika destinationer i Norden. King Tours representant och vår guide tar oss till vårt hotell i Tel Aviv där vi får middag efter vilken tid vi landar.

Lördag:

Vi börjar denna morgon med ett besök i gamla Jaffa där vi bl.a. ser Simon garvarens hus. Det kommer att handla om profeten Jonas flykt och aposteln Petrus syn från Herren. Detta får bli introduktionen för vår profetresa. Vår buss kommer sedan att ta oss norrut längs Israels kust till Megiddo (Harmageddon) där vi bl.a kommer tala om den yttersta tiden. Sedan går färden vidare till Karmelberget där vi får fira mässa och leva oss in i händelsen då profeten Elia konfronterade Baalsprofeterna och eld föll från himlen. Vi fortsätter till vårt hotell i Tiberias där vi ska bo två nätter.

Söndag:

Besöken denna dag kommer att beröra fascinerande platser som få grupper besöker. Vi kommer att resa runt Israels gränser i norr och kunna se in i grannländerna. Vi börjar med ett besök i Tel Dan där avgudadyrkan satt djupa spår. Det är en andlig och profetisk plats för kamp genom historien. Vi kommer här också att se in i Libanon då vi är helt nära gränsen. Från Tel Dan ska vi upp till Caesarea Filippi där lärjungarna fick bekänna Jesus som Messias. Vi tror att detta är viktigt för vad Gud vill säga till oss om vår och Kyrkans bekännelse till Jesus som Messias. På vägen tillbaka till Tiberias kör vi längs med den Syriska gränsen till Har Bental, där vi också kommer att stanna för att fira mässa och be. Under kvällen får vi besök från den messianska rörelsen i Israel.

Måndag:

Vi lämnar nu Tiberias för att följa Jordandalen ner mot Jeriko och Döda havet. Nära Jordanflodens utlopp finns den plats där Johannes Döparen döpte Jesus. Här kommer vi att ha mässa med dopförnyelse. I Jeriko kommer vi möta berättelsen om Tass Saada, fd livvakt till Yasser Arafat. Numera driver han ett kristet center, Seeds of Hope mm. Vi kommer också att åka linbana upp till det berg där Jesus frestades av djävulen efter sitt dop. Vi äter middag och övernattar i Jeriko.

Tisdag:

Den här morgonen ska vi besöka Qumran, där man hittade Döda-havsrullarna. Därefter blir det tid till att prova att flyta i Döda havet. Sedan påbörjar vi vår färd upp till Jerusalem och Olivberget. Vi gör ett besök i någon av profetgravarna på Olivberget och talar om profetens roll och kallelse. Vi vandrar ner till Getsemane där vi får fira mässa och ta tid för förbön och smörjande med olja. Sedan tar vår buss oss till vårt hotell för resten av vistelsen i Jerusalem. Vi  kommer att ha något möte den messianska rörelsen i Israel. Kvällssamling.

Onsdag:

Vi börjar denna dag med att bege oss till Betania för att besöka platsen där Jesus uppväckte Lasaros, samt Marias, Martas och Lasaros hem. Därefter ska vi företa en vandring på Jerusalems murar för att be. Vi kommer där att tala om Nehemja och vår egen tid. Därefter besöker vi Tempelinstitutet och får även ett möte med de ortodoxa judarna Moishe och Dov för att lyssna till dem och samtala med dem om den profetiska nådegåvan. Vår mässa den här dagen firar vi i Gallicantukyrkan och talar om hur Petrus förnekade Jesus, men efter sin upprättelse blev ledare för kyrkan. Middag på vårt hotell. Våra reseledare undervisar om den profetiska gåvan.

Torsdag:

Den här dagen ska vi besöka Davids stad, söder om tempelberget. Vi får en guidad tur som tar oss förbi Davids borg, Nehemjas murar och Siloamdammen. Den som vill går genom flera hundra meter av en 2000 år gammal dräneringskanal som för oss upp till tempelplatsen och de lika gamla tempeltrapporna som Jesus har vandrat på många gånger. Vi kommer här besöka Davidson Center och se hur templet såg ut och fungerade på Jesu tid. Vi kommer att få lite tid på egen hand i Gamla staden och återsamlas sedan för att fira vår mässa i Trädgårdsgraven. Middag på hotellet. Undervisning och praktiserande av den profetiska gåvan fortsätter.

Fredag:

Det här är en fri dag. Reseledarna ger gärna tips på spännande platser att besöka. Vi har tillgång till vår buss och vår guide. Den som vill kan vara med och be när sabbaten går in vid Västra muren. Vi har en gemensam avslutningskväll med middag och undervisning av reseledarna med tid för förbön för varandra.

Lördag:

Transfer till flygplatsen och resa hem till Norden.