Stora profetresan till Israel med Oasrörelsen

Stora profetresan till Israel med Oasrörelsen  FULLBOKAD!!!

Välkommen på en unik resa med Bibelns profeter och den profetiska nådegåvan i vår tid i fokus. Resan ordnas av Oasrörelsen i samarbete med King Tours.

Syftet med resan är att få möta det profetiska landet Israel och samtidigt i teori och praktik få fördjupas i den profetiska dimensionen av vår kristna tro. Gud har på ett särskilt sätt talat i och genom människor och platser i det heliga landet. Han gör det fortfarande och kommer enligt Bibeln att fortsätta att göra det, särskilt i den yttersta tiden.

Vi tar del av undervisning från den profetiska litteraturen, kristna inklusive messianskt judiska tolkningstraditioner, hela vägen från den tidigaste kyrkohistorien till vår egen tid. Vi får också undervisning om, och chans att öva oss i den profetiska nådegåvan och god vägledning kring hur vi kan låta detta ta en större plats i våra egna liv och i våra församlingar. Vi firar daglig mässa och ger också rika tillfällen till förbön.

Kurs- och reseledare: Hans Weichbrodt, präst och inspiratör i Oasrörelsen, Jan Sköld, präst, Björn Gusmark, präst, Oas styrelse.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1. Lördag

Flyg till Tel Aviv från olika destinationer i Skandinavien. Vi börjar vår resa direkt med ett besök i gamla Jaffa där vi bland annat ser Simon garvarens hus. Det kommer att handla om profeten Jona och aposteln Petrus och hans syn från Herren. Detta får bli introduktionen för vår studieresa. Vi åker sedan till vårt hotell Grand Beach i Tel Aviv där vi äter vår middag och övernattar.

Dag 2. Söndag

Vi reser denna morgon till Gilgal, som är ett messianskt judiskt evangelisationscenter, där vi bland annat kommer att möta Jakob Damkani som leder detta center. Vår buss kommer sedan att ta oss norrut längs Israels kust till Karmelberget där vi får fira mässa och leva oss in i händelsen då profeten Elia konfronterade Baalsprofeterna och eld föll från himlen. Vi reser vidare till Megiddo (Harmageddon) där vi talar om den yttersta tiden. Vi fortsätter till vårt hotell Astoria i Tiberias där vi ska bo två nätter.

Dag 3. Måndag

Besöken denna dag kommer att beröra fascinerande platser som få grupper besöker. Vi kommer att resa runt Israels gränser i norr och kunna se in i grannländerna. Vi börjar med ett besök i Tel Dan där avgudadyrkan satt djupa spår. Det är en andlig och profetisk plats för kamp genom historien. Vi kommer här också att se in till Libanon. Vi är helt nära gränsen. Från Tel Dan ska vi upp till Caesarea Filippi där lärjungarna fick bekänna Jesus som Messias. Vi tror att detta är viktigt för vad Gud vill säga till oss om vår och Kyrkans bekännelse till Jesus som Messias. På vägen tillbaka till Tiberias kör vi längs med den syriska gränsen till Har Bental, där vi också kommer att stanna för att fira mässa och be. På kvällen ska vi få möta en ledare från den messianska rörelsen i Israel, Daniel Yahav, som kommer dela med sig av erfarenheter av profetians gåva i sitt liv.

Dag 4. Tisdag

Vi lämnar nu Tiberias för att följa Jordandalen ner mot Jeriko och Döda havet. Nära Jordanflodens utlopp finns den plats där Johannes Döparen döpte Jesus. Här kommer vi att ha mässa med dopförnyelse. I Jeriko kommer vi möta Tass Saada, tidigare livvakt till Yasser Arafat, numera driver han ett kristet center mm. Vi kommer också att åka linbana upp till det berg där Jesus frestades av djävulen efter sitt dop. Vi övernattar på Jericho Resort Hotel

Dag 5. Onsdag

Den här morgonen ska vi besöka Qumran, där man hittade Dödahavsrullarna. Därefter blir det tid till att prova att flyta i Döda havet. Sedan påbörjar vi vår färd upp till Jerusalem och Olivberget. Vi gör ett besök i någon av profetgravarna på Olivberget och talar om profetens roll och kallelse. Vi vandrar ner till Getsemane där vi kommer att ta fira mässa och ta tid för förbön och smörjande med olja. Sedan tar vår buss oss till Jerusalem Gate, vårt hotell för resten av vistelsen. Till kvällen får vi där träffa en messiansk judisk pastor, Albert Veksler, som ska tala om Israel som profetiskt tecken. Middag på hotellet.

Dag 6. Torsdag

Vi börjar denna dag med att bege oss till Betania för att besöka platsen där Jesus uppväckte Lasaros, samt Marias, Martas och Lasaros hem. Därefter ska vi företa en vandring på Jerusalems murar där vi kommer be. Vi kommer att tala om Nehemja och vår egen tid.

Vi kommer få ett par timmar i Gamla staden för att avsluta dagen med att fira mässa vid Gordons Golgata, Trädgårdsgraven.

Dag 7. Fredag

Den här dagen ska vi besöka Davids stad, söder om tempelberget. Vi får en guidad tur som tar oss förbi Davids borg, Nehemjas murar, Siloa dammen. Vi går genom flera hundra meter av en 2000 år gammal dräneringskanal som för oss upp till Davidsons Center och de lika gamla tempeltrapporna som Jesus har vandrat på många gånger. Därefter besöker vi Tempelinstitutet och får även ett möte med de ortodoxa judarna Moishe och Dov. Vi får lyssna till dem och samtala med dem om den profetiska nådegåvan. Vi avslutar dagen med att vara med när sabbaten går in vid Västra muren.

Dag 8. Lördag

Det här är en fri dag. Reseledarna ger gärna tips på spännande platser att besöka. Vi har tillgång till vår buss och vår guide. Vi har en gemensam avslutningskväll med undervisning av reseledarna och mycket tid för förbön för varandra.

Dag 9. Söndag

Ledig morgon för att sedan ha transfer till flygplatsen och resa hem till Skandinavien.