Studieresa till Israel

Studieresa till Israel med King Tours 6 – 13 februari 2020

Resan riktar sig speciellt till dig som vill lära dig mer om landet för att sedan kunna ta egna grupper till ”det Heliga Landet”. Gör du sedan
senast 2022 en egen resa med minst 20 resenärer får du din kostnad för Studieresan tillbaka. Vi kommer på plats att få tillfälle att tala om
hur man kan göra ett upplägg som passar just dig. Det finns t.ex. även möjligheter att resa med mindre sällskap på en färdigproducerad
resa, där du som ledare får rabatt. Vi bor på bra hotell och får mycket information, kunskaper och upplevelser genom vår guide och reseledare.

Reseledare och kaplan Björn Gusmark.

Är detta något för dig? Ring eller skriv till oss. Se kontaktuppgifter till höger på sidan.

 

 

Program

Program

Programmet i stora drag.

Dag 1 Vi flyger på morgonen från Göteborg, Köpenhamn eller Stockholm till Tel Aviv. Vår svensktalande guide och busschaufför tar med oss till vårt hotell i Netanya där vi äter middag och har en genomgång av vårt program och våra förväntningar.

Dag 2 Vi besöker Caesarea vid havet, staden som byggdes av Herodes den store, där både Paulus och Petrus var. Vi reser vidare till Karmelberget, där Elia kämpade mot Baalsprofeterna. Vi får en fantastisk överblick över Israels tredje stad Haifa. Vi ska också hinna se de mest intressanta platserna i Nasaret såsom Bebådelsekyrkan, Synagogskyrkan och Nazareth Village.
Via Kana åker vi sedan till vår kibbutz vid Genesarets sjö där vi ska bo två nätter.

Dag 3 Vi börjar dagen med en båttur på sjön och besöker sedan de spännande utgrävningarna av Bibelns Magdala. Saligprisningarnas berg, Tabgha där Jesus bespisade folket och Kafarnaum är klassiska platser. Men vi kommer även röra oss norrut till Tel Dan, en andligt stark plats och även Caesarea Filippi där lärjungarna först bekände Jesus som Messias.

Dag 4 Vi lämnar Tiberias och åker längs Jordandalen ner till Jeriko och platsen där Jesus döptes. Vi kommer besöka Qumran där man fann Dödahavsrullarna och Masadaklippan dit judarna flydde för romarna år 73 e.kr. Kanske hinner vi prova på att flyta i Döda havet innan vi checkar in på vårt hotell i utkanten av Jeriko.

Dag 5 Den här morgonen tar vi linbanan upp till det berg där Jesus frestades efter sitt dop. Sedan åker vi vidare till Betlehem där vi ska besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Vi kommer också få chans att besöka en butik och en restaurang som drivs av kristna araber. Vi ska även den här dagen försöka hinna med Yad Vashem, förintelsemuseet. En stark upplevelse. Vi checkar in på vårt hotell innanför murarna i Gamla staden i
Jerusalem där vi kommer att bo resten av vår vistelse.

Dag 6 I dag ska vi promenera i och runt Gamla staden. Vi besöker Sionsberget med Övre salen och Kung Davids grav. Vi ska se de fantastiska utgrävningarna av Davids stad och få chans att gå genom Hiskias vattentunnel. Vi kommer få en insyn i hur templet såg ut på Jesu tid på Davidson´s centre och även hur många judar önskar få se ett nytt tempel genom att besöka Tempelinstitutet. Vi rör oss i det judiska kvarteret och besöker förstås även Västra muren.

Dag 7 Den här morgonen åker vi upp på Olivberget för att få en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandrar ner mot staden via Dominus Flevit och Getsemane trädgård. Vi kommer att gå in genom Lejonporten till St Annakyrkan och Betesdadammarna. Sedan är det dags för Via Dolorosa, lidandets väg fram till den Heliga Gravens kyrka. Efter lite fritid i Gamla stadens basarer besöker vi Trädgårdsgraven.

Dag 8 Vi lämnar hotellet och hinner med att besöka Israelmuseet innan bussen tar oss till flygplatsen och våra flyg hem.