Studieresa till Jordanien

Studieresa till det fantastiska Jordanien med Petra och Wadi Rum 12 - 18 februari 2018

Jordanien är landet som rymmer så mycket. Här finns platserna som innehåller stora delar av den Bibliska historien. Platser som berättar om Elia, om Johannes Döparen, om hur Jesus döps. Här finns också bland annat berget Nebo där Moses såg in i det utlovade landet, Edoms land, Sodom, Gomorra, dekapolisstäderna. Detta och mycket mera kommer vi att besöka på denna studieresa då vi på nytt sätt lär känna Jordanien som Det Heliga landets östra del.

Dagsprogram:

 1. Vi landar i Amman och har transfer till vårt hotell.
 2. Efter frukost börjar vi vår rundresa. Vårt första besök blir vid Citadellet i Amman. Vi kommer då att upptäcka att staden är byggd på sju kullar. Vi ska också besöka den romerska teatern i centrala Amman. Efter detta åker vi norrut till den gamla staden Jerash som är den bästa bevarade av alla dekapolisstäderna. Vårt sista besök blir vid Saladin den stores försvarsborg Ajloun. Vi har middag i Amman.
 3. Vi lämnar Amman för att resa till mosaikstaden Madaba. Vi besöker här St. George kyrka där den berömda Mellanösternkartan finns. Från Madaba reser vi till berget Nebo, där Moses stod och såg in det utlovade landet Israel. Vid klart väder kommer vi att se Döda havet, Jeriko och Olivberget i Jerusalem. Vi tar vägen ned till Jordans utlopp i Döda havet för att se platsen där Jesus blev döpt av Johannes Döparen. Här finns mängder av olika kyrkor och kloster, som är byggda då platsen klassas som en pilgrimsplats. Vi åker vidare till vårt hotell vid Döda havets strand för middag och övernattning vid jordens lägsta punkt.
 4. Från Döda havet åker vi nu söderut mot Kerak som var ett starkt fäste för korsriddarna. Här finns en av Jordaniens största korsriddarborg. Vi besöker en borg i området som heter Shobak och är från 1100-talet. Vi njuter av de fantastiska vyerna i Wadi Arava, innan vi når fram till Petra där vi äter middag och övernattar.
 5. Denna dag står det Petra på programmet. Det går inte att förklara Petra, den måste upplevas. Staden byggdes en gång av nabateerna. Från denna upplevelse reser vi vidare till Aqaba där vi checkar in på vårt hotell för middag och övernattning.
 6. Aqaba är den enda vägen ut i världen för Jordanien och landets enda hamn. Staden är också en badort med mycket hotell. Vi kommer att besöka marknaden innan vi reser till Wadi Rum för några timmars ökensafari med jeepar. Efter detta åker vi tillbaka till Amman för middag och övernattning.
 7. Vi har transfer till Queen Alia flygplats och reser hem till Norden.

  Kostnaden för resan är 4300 SEK/460 euro exklusive flyg som vi hjälper till att boka.
  I studieresans pris ingår del i dubbelrum inklusive halvpension, transporter, sightseeing samt inträden.
  Dricks, luncher, dryck, flyg, eventuella enkelrumstillägg och försäkringar betalar du själv. Vi hjälper dig att boka flyg till de lägsta priserna i anslutning till gemensam transfer till hotell. Vi betalar 7 USD i dricks per person och dag till guide med mera.

  Hela detta pris, både för uppehälle och flyg  får du tillbaka om du inom två år reser med en grupp om 20 betalande gäster till Jordanien. ​​​​​​

  Antalet platser är begränsat. 
Pris från:
4 300:-
Dagar:7
Del i dubbelrum inklusive halvpension, transporter, sightseeing samt inträden.

Obs! Flyg ingår inte, men vi kan boka flyg med avfärd från Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo.
Transportsätt:Ingen transport
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/2Studieresa till JordanienMer än 84 300:-BokaMer information