Toarps församlingsresa till Israel

Toarps församlingsresa till Israel 2-11.3.2018

1. Flyg Göteborg-Tel Aviv. Transfer till Netanya och Hotel Residence.

2. Efter frukost till Ceasarea vid havet där Kung Herodes den store hade ett sommarpalats. Vidare till Karmelberget, där Elia kämpade mot Baalsprofeterna. Till Nasaret med besök i den Stora Bebådelsekyrkan samt i Nazareth village. Efter dessa besök till Tiberias och Kibbutz Sha´ar Hagolan för middag och övernattning.

3. Denna dags första besök blir Saligprisningarnas berg. Längre tild för besöket med Bibelstudium och mässa. Besök i Tabgha där Petrus fick nycklamakten. Därefter besök i Kafernaum där Jesus bodde under tre år hos Petrus svärmor. Sedan rundtur på Golanhöjderna. Jordanfloden och Yardenit. MIddag och övernattning på kibbutzen i Tiberias.

4. På morgonen lämnar vi Tiberias och reser längs Jordandalen till Jeriko för en rundtur i staden. Vi besöker bl.a. Seed of Hope som berättar om sitt arbete. Linbana upp till Frestelsernas berg och ett besök i klostret. Efter det åker vi till Qumran för att besöka utgrävningarna av klostret samt se grottan där man fann Dödahavsrullarna. Vi badar i Döda havet och avslutar dagen vid dopplatsen där Jesus döptes av Johannes Döparen. Middag och övernattning i Jeriko på Jericho Resort.

5. Vi åker upp till Jerusalem. Ett kort stopp på Olivberget. Sedan vidare till Betlehem för att besöka Herdarnas äng och den stora Födelsekyrkan. Ett besök i Den Gode Herdens skola samt möte med församlingen i Betlehem. Under sen eftermiddag reser vi till vårt hotell i centrala Jerusalem. Jerusalem Tower övernattar vi och äter middag. Här bor vi under fem nätter.

6. Efter frukost transfer upp till olivberget. Vi vandra hosiannavägen via dominus Flevit till Getsemane. Vi gör ett besök i trädgården. Vi besöker Galucante, Kajafas hus där bl.a. Petrus förnekade Jesus. Middag och övernattning.

7. Vi åker först till Förintelsemuseet, Yad Vashem. Efter detta besöker vi Sions berg med bl.a. Övre salen där Jesus instiftade nattvarden. Sedan besöker vi Tempelinstitutet och Davidson center. Middag och övernattning.

8. Transfer till Lejonporten. Besök i st. Anna kyrkan och Betesdadammarna. Vi vandrar längs Via Dolorosa till Gravkyrkan. Ledig eftermiddag. Vid Sabbatens ingång möts vi vid Västra muren. Transfer till hotellet för middag och övernattning.

9. Besök vid Svenska Teologiska Institutet för mässa m.m. Trädgårdsgraven. Middag och övernattning på hotellet. 10. Transfer till flygplatsen Ben Gurion i Tel Aviv. Vi flyger till Göteborg.

 

 

Status:
Fullt