Uppenbarelseboken
Pilgrimsresa tillsammans med Dan Johansson

9 dagar, den 22–30 oktober 2020

Den här delen av världen har allt sedan St. Paulus, St. Petrus, St. Johannes och St. Barnabas dagar varit ett kyrkligt centrum.
Till detta område kom de och många andra för att predika evangeliet som Jesus Kristus undervisat dem om. Här predikade de om Jesus död och hans uppståndelse.
På denna resa besöker vi bl.a. de sju församlingarna som Uppenbarelseboken berättar om, 
Efesus, den kärlekslösa församlingen
Smyrna, den förföljda församlingen
Pergamus, den kompromissande församlingen
Tyatira, den toleranta församlingen
Sardes, den andligt döda församlingen
Filadelfia, den trofasta församlingen
Laodicea, den ljumma församlingen
samt ön Patmos i Grekland.

 

Pris från:
18 400:-
Dagar:9
Reguljärflyg från Norden till Izmir via Istanbul.
Halvpension under resan i Turkiet och helpension på Patmos.
Del i dubbelrum. Dricks till hotellen.
Båtresa till Patmos i chartrad båt.
All transfer och inträden enligt program.

Reseledare är Roland Antonsson och Dan Johansson är med som Bibellärare, engelsktalande eller svensktalande lokal guide under hela resan.

Ingår ej:
Lunch
Måltidsdrycker
Enkelrumstillägg 2900 sek
Avbeställningsförsäkring.

Kontakta King Tours för detaljerad information
info@kingtours.se
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Program

Resdag 22 okt 
Vi flyger från Norden till Izmir via Istanbul. Vi landar kl. 18:20 och har transfer till vårt hotell där vi checkar in och äter vår middag. 
Hotel Konak, Izmir.

Dag 1. 23 okt
Efter frukost lämnar vi vårt hotell för att börja vår rundresa till de sju församlingarna. Vårt första besök blir i Smyrna, dagens Izmir. Det finns inte så många lämningar kvar men vi vill ändå göra besöket. Vi kommer också att göra en rundtur i staden innan vi reser vidare till Pergamon, dagens Bergama. Vi besöker Akropolen och Asklepiostemplet samt den Röda Basilikan som räknas som en av de sju tidiga kyrkorna i Mindre Asien. 
Vi övernattar och äter vår middag i Pergamon på anrika Bergama Hotel.

Dag 2. 24 okt 
På programmet denna dag står det tre församlingar i Tyatira, Sardes och Filadelfia. Vi börjar dagen med att åka till Tyatira som beskrivs i Upp. 2:18-29, Tyatira är idag en liten, modern stad. Vi reser sedan vidare till Sardes som är omnämnt i Upp. 3:1–6. Staden har sina rötter tillbaka till 1200-talet före vår tideräknings början. Då var staden huvudstad i provinsen Lydia. Vi tar oss vidare till Filadelfia, Upp. 3:7–13. Detta är också en av de sju församlingarna. 
Middag äter vi på Hotel Pam Thermal i Pamukkale där vi också övernattar.
Dag 3. 25 okt 
Vi kommer att bo kvar på vårt hotell ytterligare en natt. På programmet denna dag står Hierapolis och Kolossai i Frygien samt Laodikeia. Först besöker vi Hierapolis där evangelisten Filippos blev martyr. Han levde här i staden sedan apostlarna lämnat Jerusalem. Vi reser vidare till Laodikeia. Här fanns på nytestamentlig tid en stor judisk församling. När Johannes skriver om församlingen i Laodikeia kallar han den varken varm eller kall. Upp. 3:15-17. Givetvis har vi firat gudstjänster och lyssnat på bibelundervisning, och fått en fördjupning på varje plats vi besöker. En del av kvällarna har vi bibelstudier i Uppenbarelseboken och dess märkliga uttalanden om den sista tiden inför Jesu återkomst. Vi övernattar ytterligare en natt i Pamukkale. Hierapolis är det antika namnet på Pamukkale som är känt för sina vita formationer av mineraler i terrasser. Detta landskap är mycket imponerande. Vi besöker också Kolossai som ännu inte är utgrävt färdigt av arkeologer. 
Middag och övernattning också denna kväll i Pamukkale.

Dag 4. 26 okt 
En av höjdpunkterna på resan är Efesos. Här kommer vi bl.a. att besöka St. Johannes basilikan. Det var hit Johannes kom med Jungfru Maria och det var här han skrev sitt evangelium. Vi kommer också att få höra om Paulus då han under två år predikade i staden. Det var härifrån som han sände iväg Timotheos till Makedonien. Detta är en plats där bibeln öppnar sig speciellt för oss. Vi kommer att känna igen Apollos som var här tillsammans med Paulus, 1 Kor. 3:6. Vidare kommer vi att få berättat för oss om Prisca och Aquila som hade ett hus i staden, 1 Kor. 16:19. Aposteln Filippos dotter levde också i Efesos. Här finns också en plats där man menar att Paulus satt fången och där han skrev brevet till efesierna. Här hölls också det tredje ekumeniska konciliet år 431 e.Kr. Här finns mycket av historiens vingslag och hit kommer pilgrimer från världens alla hörn. Vi kommer att få en undervisning som blir något utöver det vanliga. 
Denna kväll kommer vi att äta vår middag i Kusadasi där vi också övernattar på Hotel Ephesus Richmond.

Dag 5. 27 okt
Efter frukost besöker vi Jungfru Marias kapell. Vi fortsätter att göra våra besök i Efesos denna dag. Eftermiddagen blir för den som vill lite lokal shopping. Vi förbereder också överfarten till Patmos.
Vi bor och äter ytterligare en natt på Hotel Richmond.

Dag 6. 28 okt
Vi lämnar nu Turkiet för att resa till ön Patmos i Grekland, där vi kommer att övernatta en natt för att få extra tid för vårt besök. Det var på denna ö som Johannes skrev Uppenbarelseboken. Här är det många besök som vi ska göra. Vi kommer att få mycket undervisning i en av Bibelns mest spännande böcker, Uppenbarelseboken. 
Vi har denna dag också helpension på Hotel Skala Patmos.

Dag 7. 29 okt 
Denna dag lämnar vi Patmos med vår privata båt för att resa tillbaka till Turkiet. Vi kommer att stanna kvar i Kusadasi för att koppla av. Under kvällen har vi vår avskedsmiddag på hotellet. Det finns många intryck från denna fantastiska resa där mycket av Bibelns texter får helt nytt liv. 
Den sista övernattningen sker åter igen på Hotel Ephesus Richmond.

Resdag 30 okt 
På morgonen har vi transfer till flygplatsen i Izmir och vårt flyg hem till våra olika destinationer i Norden. Flyget går kl. 11:30 och landar ca 16:30 hemma i Norden.
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/10Stockholm ArlandaUppenbarelseboken - pilgrimsresa till Turkiet med Dan Johansson518 400:-BokaMer information
22/10KöpenhamnUppenbarelseboken - pilgrimsresa till Turkiet med Dan JohanssonMer än 818 400:-BokaMer information
22/10Göteborg Uppenbarelseboken - pilgrimsresa till Turkiet med Dan JohanssonMer än 818 400:-BokaMer information