Uppenbarelseboken
Pilgrimsresa till Turkiet & Grekland

Profetisk pilgrimsresa tillsammans med Owe Lindeskär och Roland Antonsson till De sju församlingarna i Mindre Asien samt Patmos.
9 dagar, 19-27 maj 2022


Den här delen av världen har allt sedan Paulus, Petrus, Johannes och Barnabas dagar varit ett kyrkligt centrum. Till detta område kom de och många andra för att predika evangeliet som Jesus Kristus undervisat dem om. Här predikade de om Jesus död och hans uppståndelse.
På denna resa besöker vi bl.a. de sju församlingarna som Uppenbarelseboken berättar om, 
Efesus, den kärlekslösa församlingen
Smyrna, den förföljda församlingen
Pergamus, den kompromissande församlingen
Tyatira, den toleranta församlingen
Sardes, den andligt döda församlingen
Filadelfia, den trofasta församlingen
Laodicea, den ljumma församlingen
samt ön Patmos i Grekland.

Pris från:
17 975:-
Dagar:9
Reguljärflyg från Göteborg till Izmir via Istanbul.
Halvpension under resan.
Del i dubbelrum. Dricks till hotellen.
Båtresa till Patmos i chartrad båt.
All transfer och inträden enligt program.

Reseledare är Roland Antonsson och Owe Lindeskär är med som Bibellärare, engelsktalande eller svensktalande lokal guide under hela resan.

Ingår ej:
Lunch, måltidsdrycker, enkelrumstillägg 2470 sek (bokas på förfrågan), avbeställningsförsäkring/reseförsäkring.
Annan avreseort på förfrågan.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Program

Dag 1.
Vi flyger från Norden till Izmir via Istanbul. Vi landar på kvällen och får transfer till vårt hotell där vi checkar in och äter vår middag. Hotel Konak, Izmir.

Dag 2.
Efter frukost lämnar vi vårt hotell för att börja vår rundresa till de sju församlingarna. Vårt första besök blir i Smyrna, dagens Izmir. Det finns inte så många lämningar kvar men vi vill ändå göra besöket. Vi kommer också att göra en rundtur i staden innan vi reser vidare till Pergamon, dagens Bergama. Vi besöker Akropolen och Asklepiostemplet samt den Röda Basilikan som räknas som en av de sju tidiga kyrkorna i Mindre Asien.
Vi övernattar och äter vår middag i Pergamon på Berksoy Hotel.

Dag 3.
På programmet denna dag står det tre församlingar i Tyatira, Sardes och Filadelfia. Vi börjar dagen med att åka till Tyatira som beskrivs i Upp. 2:18-29, Tyatira är idag en liten, modern stad. Vi reser sedan vidare till Sardes som är omnämnt i Upp. 3:1–6. Staden har sina rötter tillbaka till 1200-talet före vår tideräknings början. Då var staden huvudstad i provinsen Lydia. Vi tar oss vidare till Filadelfia, Upp. 3:7–13. Detta är också en av de sju församlingarna.
Middag äter vi på Pam Thermal Hotel i Pamukkale där vi också övernattar.

Dag 4.
Vi kommer att bo kvar på vårt hotell ytterligare en natt. På programmet denna dag står Hierapolis och Kolossai i Frygien samt Laodikeia. Först besöker vi Hierapolis där evangelisten Filippos blev martyr. Han levde här i staden sedan apostlarna lämnat Jerusalem. Vi reser vidare till Laodikeia. Här fanns på nytestamentlig tid en stor judisk församling. När Johannes skriver om församlingen i Laodikeia kallar han den varken varm eller kall. Upp. 3:15-17. Givetvis har vi firat gudstjänster och lyssnat på bibelundervisning, och fått en fördjupning på varje plats vi besöker. En del av kvällarna har vi bibelstudier i Uppenbarelseboken och dess märkliga uttalanden om den sista tiden inför Jesu återkomst. Vi övernattar ytterligare en natt i Pamukkale. Hierapolis är det antika namnet på Pamukkale som är känt för sina vita formationer av mineraler i terrasser. Detta landskap är mycket imponerande. Vi besöker också Kolossai som ännu inte är utgrävt färdigt av arkeologer.
Middag och övernattning också denna kväll i Pamukkale.

Dag 5.
En av höjdpunkterna på resan är Efesos. Här kommer vi bl.a. att besöka St. Johannes basilikan. Det var hit Johannes kom med Jungfru Maria och det var här han skrev sitt evangelium. Vi kommer också att få höra om Paulus då han under två år predikade i staden. Det var härifrån som han sände iväg Timotheos till Makedonien. Detta är en plats där bibeln öppnar sig speciellt för oss. Vi kommer att känna igen Apollos som var här tillsammans med Paulus, 1 Kor. 3:6. Vidare kommer vi att få berättat för oss om Prisca och Aquila som hade ett hus i staden, 1 Kor. 16:19. Aposteln Filippos dotter levde också i Efesos. Här finns också en plats där man menar att Paulus satt fången och där han skrev brevet till efesierna. Här hölls också det tredje ekumeniska konciliet år 431 e.Kr. Här finns mycket av historiens vingslag och hit kommer pilgrimer från världens alla hörn. Vi kommer att få en undervisning som blir något utöver det vanliga.
Denna kväll kommer vi att äta vår middag på Richmond Ephesus Hotel i Kusadasi där vi också övernattar.

Dag 6.
Efter frukost besöker vi Jungfru Marias kapell. Vi fortsätter att göra våra besök i Efesos denna dag. Eftermiddagen blir för den som vill lite lokal shopping. Vi förbereder också överfarten till Patmos.
Övernattning och middag ytterligare en natt i Kusadasi.

Dag 7.
Vi lämnar nu Turkiet för att resa till ön Patmos i Grekland, där vi kommer att övernatta en natt för att få extra tid för vårt besök. Det var på denna ö som Johannes skrev Uppenbarelseboken. Här är det många besök som vi ska göra. Vi kommer att få mycket undervisning i en av Bibelns mest spännande böcker, Uppenbarelseboken.
Övernattning och middag på Skala Hotel, Patmos.

Dag 8.
Denna dag lämnar vi Patmos med båt för att resa tillbaka till Turkiet. Vi kommer att stanna kvar i Kusadasi för att koppla av. Under kvällen har vi vår avskedsmiddag på hotellet.
Det finns många intryck från denna fantastiska resa där mycket av Bibelns texter får helt nytt liv.
Den sista övernattningen sker åter igen i Kusadasi.

Dag 9.
På morgonen har vi transfer till flygplatsen i Izmir och vårt flyg hem till våra olika destinationer i Norden.

*Boende på angivet hotell eller likvärdigt boende.

Bibellärare/Reseledare: Owe Lindeskär

Reseledare: Roland Antonsson

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/5Flyg från LandvetterUppenbarelseboken Pilgrimsresa till Turkiet & GreklandMer än 817 975:-BokaMer information