Skip to main content

Försäkringar

Tänk på försäkringar inför resan. Det är två försäkringar som är viktiga:

1/ före resan - Avbeställningsförsäkring
2/ under resan - Reseförsäkring

Avbeställningsförsäkring
Försäkringen gäller om resan måste avbeställas t.ex. på grund av sjukdom eller något annat genomgripande. Olika försäkringsbolag har olika villkor för vad som är grund för avbeställning. Avbeställningsförsäkringen ingår i många hemförsäkringar och ingår också ofta vid betalning med olika betalkort. Kontrollera vad som gäller med hemförsäkringen eller kortbolaget.
För resenärer bosatta i Norden förmedlar vi en avbeställningsförsäkring från Gouda som har generösa villkor och som täcker många händelser som kan inträffa. Försäkringen täcker exempelvis om du inför din resa testar positivt för Corona och där med inte kan genomföra resan.
Läs mer och köp avbeställningsförsäkring från Gouda här.

Reseförsäkring
Försäkringen gäller för händelser som inträffar under själva resan som akut sjukdom och liknande. Även detta ingår i många hemförsäkringar. I dessa tider är det dock viktigt att kontrollera hur försäkringen gäller vid coronarelaterad sjukdom.
För resenärer bosatta i Norden förmedlar vi en reseförsäkring från Gouda som har generösa villkor. Köper man Reseförsäkring med tillägget "Semestergaranti" så täcker den även merkostnader för karantän i utlandet.
Läs mer och köp reseförsäkring från Gouda här.   Om det gäller resenär som fyllt 70 år köps reseförsäkringen här.

EU-kortet
Vid resa inom EU/EES, Schweiz eller Storbrittanien ska man också ha med sig EU-kortet. Det berättigar till sjukvård om man tillfälligt vistas i utlandet och behöver söka sjukvård eller tandvård. Kortet är gratis och erhålls av Försäkringskassan om man omfattas av svensk socialförsäkring.
Läs mer och beställ kortet från Försäkringskassan här.

Bra att veta
Vill man veta vilka restriktioner och villkor som gäller i olika länder finns sådan information samlad på UD:s sida www.swedenabroad.se. UD har även app "UD resklar" med aktuell information.

Fritextsökning
Resekalender
21/10Grekland med Bibeln i handfrån 22 250:-
21/10Grekland med Bibeln i handfrån 22 250:-
Kontakta oss
Adress:
King Tours
Vasagatan 27
573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
  • Exodus Resor
  • Anderson's African Adventures
  • Tour Africa
  • Klosterresor
  • Tranås Resebyrå