Jordanien

Upptäck kungadömet Jordanien fyllt av skatter.

I Jordanien finns ett av världens sju nya underverk, klippstaden Petra med sina rosa byggnadsverk.
Lika imponerande som Petra är stillheten i öknen Wadi Rum som inspirerade Lawrence av Arabien att skriva boken  ”Vishetens sju pelare” .

I Jordanien finns också Döda havet, som ligger 418m under Medelhavets yta, med sin syremättade luft och sina salta bad. Här når du också Röda Havets kristallklara vatten som inbjuder till sol, bad och vila.

Jordanien är ett unikt land, känt för sin utsökta mat med influenser från det libanesiska köket. Det är också ett kontrasternas land med ovärderliga konstskatter och sevärdheter som de stora civilisationerna lämnat i arv åt eftervärlden. 

Klassisk rundresa med klippstaden Petra och Döda havet

10 dagarfrån 17 900:-
Klassisk rundresa med klippstaden Petra och Döda havet Vill du göra en kulturresa som rymmer det mesta? Vill du bekanta dig med historiska byggnader och platser samt spännande miljöer, och kombinera dem med sol och bad? Då är Jordanien det rätta resmålet. Landet har en historia och en kultur som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här fin...Läs mer

Klassisk rundresa till Israel - Jordanien

10 dagarfrån 19 500:-
Kombinera det bästa av två länder. Klassisk rundresa till Israel och Jordanien på 10 dagar På den här resan besöker vi två spännande länder på en och samma resa. Vi har tio dagar på oss vilket gör att vi i lugn och ro hinner se det mesta och det bästa av vad dessa två upplevelserika länder har att bjuda på. Vi möter både den bibliska berättelsen oc...Läs mer