Skip to main content

Egypten 8 dagar klassisk rundresa med kryssning

Nu erbjuder vi på nytt en av våra mest populära rundresor i Egypten till ett fantastiskt pris utan att tumma på vår höga kvalité.

Du bor på 5* hotell i Kairo och 5* kryssningsbåt på Nilen.
Våra duktiga guider kommer att visa dig Egyptens stora sevärdheter.
Vi flyger till Kairo för att övernatta på vårt hotell för sedan ta vårt inrikesflyg till Aswan och till vårt 5* kryssningsfartyg.  Där kan du bada i poolen på soldäck medan vi sakta glider fram längs Nilen.
Vi kommer att göra strandhugg och besöka historiska tempel och sevärdheter.
Engelsktalande lokal guide. 

Fritextsökning

Boka på förfrågan

Våra resor till Egypten ”på förfrågan”. Det innebär att man gör en intresseanmälan för önskat resdatum. Sedan kollar vi upp att det säkert finns plats på boendena och ger även förslag på flyg om så önskas.

Vi skickar ett förslag med flygtider och boende. Ofta behöver flyget bekräftas väldigt snabbt för att priset ska kunna garanteras.

När allt har godkänts av resenären skickar vi en bokningsbekräftelse med anvisningar för betalning. När flyg bokas genom oss ska det som regel betalas omgående tillsammans med anmälningsavgiften. Beloppen framgår av bokningsbekräftelsen.

 • Välj datum i kalendern nedan
 • Välj ”Boka på förfrågan”
 • Välj vilken rumstyp som önskas
 • Fyll i uppgifter på beställare och resenär. Vi behöver de uppgifter som frågas efter i anmälan. Det går att komplettera senare om man inte har alla uppgifter till hands. Den anmälningsavgift som visas gäller om endast om man inte bokar flyg. Vid flygbokning tillkommer en avgift för detta.
 • Ange i kommentaren om flyg önskas, och i så fall från vilken flygplats.
 • Skriv gärna i kommentaren om det är möjligt att skjuta på resan några dagar framåt eller bakåt. Ibland är det lättare att hitta flyg till rimliga priser om man kan välja på några dagar.

När vi fått bokningen kollar vi tillgänglighet och ev flyg och återkommer med en sammanställning.

Dagsprogram

 • Här följer programmet för rundresa i Egypten. Förändringar och omkastningar i programmet kan förekomma på grund av lokala helger, väder, flyg- och kryssningstider samt andra omständigheter.

 • Dag 1

  Flyg till Kairo. Vi blir mottagna av King Tours representant på flygplatsen som hjälper oss med vårt visum (25 US-dollar betalas på flygplatsen). Vi reser i bekväm transfer till vårt 5-stjärniga hotell.

 • Dag 2

  Efter frukost har vi transfer till flygplatsen i Kairo för inrikesflyg till Aswan. Transfer till vårt 5-stjärniga kryssningsfartyg. I Aswan besöker vi Höga Dammen, den ofullbordade obelisken och Philetemplet. Vi äter vår lunch på fartyget som seglar under eftermiddagen till Kom Ombo. Under natten seglar vi till Edfu. Under kryssningen har vi helpension.

 • Dag 3

  Efter frukost på fartyget besöker vi Edfu tempel. Det är tillägnat guden Horos som ofta avbildas som en falk eller med falkhuvud. Detta är ett av Egyptens bäst bevarade tempel. Efter besöket seglar vi vidare och njuter av det avstressande livet på fartyget.

 • Dag 4

  Vi äter vår frukost på fartyget som under natten anlänt till Luxor. Vårt första besök denna dag blir Kungarnas dal. Vi kommer att besöka tre av de finaste gravarna. Från Kungarnas dal tar vår guide oss till El Deir El Bahari templet. Templet är Hatsepuths dödstempel och fantastiskt restaurerat. Vi besöker också de stora Memnonstatyerna. På väg tillbaka till Luxor äter vi lunch på vårt kryssningsfartyg. Vi reser vidare till Karnaks tempelkomplex. Detta blir en av de stora upplevelserna under resa. Dagen avslutar vi med besök vid Luxor tempel innan vi reser till vårt fartyg för middag och övernattning.

 • Dag 5

  Efter frukost på fartyget reser vi till Luxor flygplats och vårt inrikesflyg till Kairo. Vi blir mötta på flygplatsen och har transfer till vårt hotell i Kairo. Denna dag ingår inte lunchen då flygtiden inte är fastställd för avresan från Luxor till Kairo. Vi är lediga under dagen och möts på nytt för gemensamma middag på hotellet.

 • Dag 6

  Vår guide kommer för att hämta oss för vårt första besök i miljonstaden Kairo. Det blir den gamla huvudstaden Memphis där vi kommer att se museet som är ett utomhusmuseum. Sedan åker vi vidare till världen äldsta stenbyggnad, trappstegspyramiden. Det är en förunderlig känsla att röra vid en byggnad som är mer än 4500 år gammal. Lunch äter vi denna dag på lokal restaurang. Vi reser vidare till Giza platån för att se den mest kända siluetten av Kairo, Pyramiderna. Den som vill kan göra ett besök i någon av Pyramiderna mot en extra avgift. Vår guide hjälper oss med att skaffa den biljett vi behöver. Dagens sista besök blir Sfinxen av den berömde Farao Chefren. Vi reser till vårt hotell för lite vila före vår gemensamma middag.

 • Dag 7

  Vår dag börjar med ett besök vid Citadellet och de stora Alabastermosken. Här kommer vi att se Kairo för våra fötter. Vi kommer också att besöka basaren Khan El Kalili. Sist blir det också ett besök av det nya Egyptiska museet. Gemensam middag på vårt hotell.

 • Dag 8

  Transfer till Kairo flygplats och våra flyg hem till Norden.

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum Standard 0:-
 • Enkelrum 6 800:-

Avgångar & priser

Boka

Välj datum i kalendern först
Resekalender
21/10Grekland med Bibeln i handfrån 22 250:-
21/10Grekland med Bibeln i handfrån 22 250:-
Kontakta oss
Adress:
King Tours
Vasagatan 27
573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • Exodus Resor
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå