Skip to main content

Egypten 8 dagar klassisk rundresa med kryssning

Nu erbjuder vi på nytt en av våra mest populära rundresor i Egypten till ett fantastiskt pris utan att tumma på vår höga kvalité.

Du bor på 5* hotell i Kairo och 5* kryssningsbåt på Nilen.
Våra duktiga guider kommer att visa dig Egyptens stora sevärdheter.
Vi flyger till Kairo för att övernatta på vårt hotell för sedan ta vårt inrikesflyg till Aswan och till vårt 5* kryssningsfartyg.  Där kan du bada i poolen på soldäck medan vi sakta glider fram längs Nilen.
Vi kommer att göra strandhugg och besöka historiska tempel och sevärdheter.
Engelsktalande lokal guide. 

Fritextsökning

Boka på förfrågan

Maila önskad avresedatum till oss så återkommer vi med en exakt prisuppgift.

Vi behöver namn så som det är stavat i passet, adress, födelsedatum, mail och mobilnummer.

Inom kort blir det möjligt att förhandsboka direkt på hemsidan.
Då kommer följande att gälla:
Välj önskat avresedatum i kalendern nedan.
Fyll i bokningsformuläret.
Ange önskemål om flyg och avreseflygplats.
Därefter återkommer vi med en prisuppgift innan bokningen blir definitiv.

Dagsprogram

 • Dag 1

  Flyg till Kairo. Vi blir mottagna av King Tours representant på flygplatsen som hjälper oss med vårt visum (25 US-dollar betalas på flygplatsen). Vi reser i bekväm transfer till vårt 5-stjärniga hotell.

 • Dag 2

  Efter frukost har vi transfer till flygplatsen i Kairo för inrikesflyg till Aswan. Transfer till vårt 5-stjärniga kryssningsfartyg. I Aswan besöker vi Höga Dammen, den ofullbordade obelisken och Philetemplet. Vi äter vår lunch på fartyget som seglar under eftermiddagen till Kom Ombo. Under natten seglar vi till Edfu. Under kryssningen har vi helpension.

 • Dag 3

  Efter frukost på fartyget besöker vi Edfu tempel. Det är tillägnat guden Horos som ofta avbildas som en falk eller med falkhuvud. Detta är ett av Egyptens bäst bevarade tempel. Efter besöket seglar vi vidare och njuter av det avstressande livet på fartyget.

 • Dag 4

  Vi äter vår frukost på fartyget som under natten anlänt till Luxor. Vårt första besök denna dag blir Kungarnas dal. Vi kommer att besöka tre av de finaste gravarna. Från Kungarnas dal tar vår guide oss till El Deir El Bahari templet. Templet är Hatsepuths dödstempel och fantastiskt restaurerat. Vi besöker också de stora Memnonstatyerna. På väg tillbaka till Luxor äter vi lunch på vårt kryssningsfartyg. Vi reser vidare till Karnaks tempelkomplex. Detta blir en av de stora upplevelserna under resa. Dagen avslutar vi med besök vid Luxor tempel innan vi reser till vårt fartyg för middag och övernattning.

 • Dag 5

  Efter frukost på fartyget reser vi till Luxor flygplats och vårt inrikesflyg till Kairo. Vi blir mötta på flygplatsen och har transfer till vårt hotell i Kairo. Denna dag ingår inte lunchen då flygtiden inte är fastställd för avresan från Luxor till Kairo. Vi är lediga under dagen och möts på nytt för gemensamma middag på hotellet.

 • Dag 6

  Vår guide kommer för att hämta oss för vårt första besök i miljonstaden Kairo. Det blir den gamla huvudstaden Memphis där vi kommer att se museet som är ett utomhusmuseum. Sedan åker vi vidare till världen äldsta stenbyggnad, trappstegspyramiden. Det är en förunderlig känsla att röra vid en byggnad som är mer än 4500 år gammal. Lunch äter vi denna dag på lokal restaurang. Vi reser vidare till Giza platån för att se den mest kända siluetten av Kairo, Pyramiderna. Den som vill kan göra ett besök i någon av Pyramiderna mot en extra avgift. Vår guide hjälper oss med att skaffa den biljett vi behöver. Dagens sista besök blir Sfinxen av den berömde Farao Chefren. Vi reser till vårt hotell för lite vila före vår gemensamma middag.

 • Dag 7

  Vår dag börjar med ett besök vid Citadellet och de stora Alabastermosken. Här kommer vi att se Kairo för våra fötter. Vi kommer också att besöka basaren Khan El Kalili. Sist blir det också ett besök av det nya Egyptiska museet. Gemensam middag på vårt hotell.

 • Dag 8

  Transfer till Kairo flygplats och våra flyg hem till Norden.

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • Exodus Resor
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå