Skip to main content

I Jesu fotspår - En Israelresa med Björn Gusmark, Oasrörelsen

Vi planerar för resa I Jesu fotspår - En Israelresa med Björn Gusmark, Oasrörelsen

I oktober hoppas vi kunna genomföra en ny resa med Björn Gusmark till Det heliga landet i Mars 2025.
Resan håller på att planeras och kommer på vår hemsida för bokning så snart den är klar. 
Till dess är du varmt välkommen att skicka in din intresseanmälan. Maila oss på info@kingtours.se. Din anmälan är inte bindande.

Om du ska resa till det heliga landet en gång i livet är det här resan för dig. Den här resan tar dig till alla de viktigaste platserna i det heliga landet och lite till. Vi reser med Bibeln i hand och berättelserna kommer till liv. Vi firar dagligen mässor och har andakter på många fantastiska platser där t.ex. Jesus själv har varit. Du bor bekvämt och buss, guide och reseledare gör allt för att du ska få ut maximalt av resan. Vi flyger från Landvetter och Arlanda men kan, mot förfrågan även boka från andra flygplatser.

 


Reseledare är Björn Gusmark

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Resdag

  Avresa med flyg från våra olika avreseorter i Sverige. King Tours representanter möter upp på flygplatsen i Tel Aviv och vi har transfer till vårt hotell i Netanya vid Medelhavets kust, där vi ska bo vår första natt.

 • Dag 2

  Efter frukost reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store, där Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen, fira mässa och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Efter en lunch ska vi till Jesu barndomsstad Nasaret. Här ska vi bl.a. se den stora Bebådelsekyrkan, byggd över Marias barndomshem. Den här dagen får vi resa två tusen år bakåt i tiden då vi besöker Nazareth Village, som ger oss en bild av hur det kan ha sett ut på Jesu tid. Middag på vårt hotell i Tiberias vid Gennesarets sjö, där vi ska bo två nätter.

 • Dag 3

  Vi börjar dagen med en båttur på vår söndagsskolesjö. En magisk känsla. Sedan går färden upp på Saligprisningarnas berg. Därifrån vandrar vi ner till Tabgha där Jesus bespisade de fem tusen. Precis intill är platsen där Petrus fick bekänna sig på nytt till Jesus efter uppståndelsen. Till lunch erbjuds vi möjlighet att få smaka den berömda Petrusfisken (ingår) och kanske ta ett dopp i Genesarets sjö. Vi besöker även Kapernaum och ser var Petrus svärmor bodde. Middag på vårt hotell.

 • Dag 4

  Vi checkar ut och påbörjar resan söderut genom Jordandalen. Väl framme ska vi åka ner till Jordanfloden och platsen där Jesus döptes. Här firar vi mässa med dopförnyelse, eller dop för den som inte redan är döpt. Sedan åker vi till Qumran, platsen där Dödahavsrullarna hittades och esséerna bodde. Efter lunch väntar en avkopplande eftermiddag där vi kan prova hur det känns att flyta i Döda havet. Middag äter vi på vårt hotell, antingen utanför Jeriko eller i Jerusalem.

 • Dag 5

  Den här morgonen ska vi åka upp på Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandrar Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem, ner till Getsemane. Detta är en berörande plats där urgamla olivträd hjälper oss att minnas Jesu kval. Vår buss hämtar upp oss och tar oss till Betlehem för att bl.a. besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Här får vi också möjlighet att stödja den kristna minoriteten genom att äta lunch och handla souvenirer hos dem. Middag på vårt hotell i Jerusalem.

 • Dag 6

  Idag ska vi vandra i Gamla staden. Vi börjar med att besöka utgrävningarna av Davids stad, söder om tempelberget. Det tar oss hela vägen ner till Siloamdammen som precis grävts fram. Vi kommer att besöka Davidsons centre och lära oss mer om templet. Efter en lunch besöker vi även Sionberget med kung Davids grav och den Övre salen. Dagen avslutas vid Västra muren, även kallad Klagomuren, där vi får be sida vid sida med judarna. Middag på hotellet.

 • Dag 7

  Den här dagen ska vi ta oss till Lejonporten för att gå in i Gamla staden och vandra Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi kommer då även att besöka St. Anna kyrkan och Betesdadammarna. Eftermiddagen kan man använda t.ex. för att handla souvenirer i Gamla stadens basarer. Vi återsamlas för att fira vår sista mässa vid Trädgårdsgraven. En fin plats att avsluta vår pilgrimsresa på och påminna oss om att Jesus är uppstånden. Vi har vår avslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 8

  Vi lämnar vårt hotell och reser till flygplatsen i Tel Aviv och våra flyg hem

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • Exodus Resor
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå