Skip to main content

I Jesu fotspår - En Israelresa med Björn Gusmark, Oasrörelsen, 6 - 13 April

I Jesu fotspår - En Israelresa med Björn Gusmark, Oasrörelsen, 6 - 13 April

Om du ska resa till det heliga landet en gång i livet är det här resan för dig. Den här resan tar dig till alla de viktigaste platserna i det heliga landet och lite till. Vi reser med Bibeln i hand och berättelserna kommer till liv. Vi firar dagligen mässor och har andakter på många fantastiska platser där t.ex. Jesus själv har varit. Du bor bekvämt och buss, guide och reseledare gör allt för att du ska få ut maximalt av resan. Vi flyger från Landvetter och Arlanda men kan, mot förfrågan även boka från andra flygplatser.
 
Är du präst/pastor eller annan ledare inom kyrkan,  och vill ta med dig en grupp på resan?
Om du samlar ihop 20 betalande deltagare får du resan gratis,
Om du samlar ihop 10 betalande deltagare får du resan till halva priset. 

 


Reseledare är Björn Gusmark

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Resdag

  Avresa med flyg från våra olika avreseorter i Sverige. King Tours representanter möter upp på flygplatsen i Tel Aviv och vi har transfer till vårt hotell i Netanya vid Medelhavets kust, där vi ska bo vår första natt.

 • Dag 2

  Efter frukost reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store, där Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen, fira mässa och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Därefter åker vi genom några drusbyar till Haifa för att få en underbar utsikt över staden. På vägen till vårt hotell i Tiberias vid Genesarets sjö, där vi ska bo två nätter, hinner vi även med ett besök i Kana där Jesus gjorde sitt första under. Middag på hotellet.

 • Dag 3

  Vi börjar dagen med en båttur på vår söndagsskolesjö. En magisk känsla. Sedan går färden upp på Saligprisningarnas berg. Därifrån vandrar vi ner till Tabgha där Jesus bespisade de fem tusen. Precis intill är platsen där Petrus fick bekänna sig på nytt till Jesus efter uppståndelsen. Till lunch erbjuds vi möjlighet att få smaka den berömda Petrusfisken (ingår) och kanske ta ett dopp i Genesarets sjö. Vi besöker även Kapernaum och ser var Petrus svärmor bodde. Middag på vårt hotell.

 • Dag 4

  Vi checkar ut och efter en fantastisk utsikt från Arbelklippan, sätter vi kurs mot Jesu barndomsstad Nasaret. Här ska vi bl.a. se den stora Bebådelsekyrkan, byggd över Marias barndomshem. Kanske hinner vi också se var Josef hade sin verkstad. Den här dagen får vi resa två tusen år bakåt i tiden då vi besöker Nazareth Village, som ger oss en bild av hur det kan ha sett ut på Jesu tid. Vi ska också till berget där man ville störta ner Jesus.
  Därefter fortsätter resan söderut genom Jordandalen till vårt hotell i utkanten av Jeriko, världens äldsta stad, där vår middag väntar.

 • Dag 5

  Vi börjar dagen med att åka ner till Jordanfloden och platsen där Jesus döptes. Här firar vi mässa med dopförnyelse, eller dop för den som inte redan är döpt. Efter det följer vi bibelberättelsen in till Jeriko och Frestelseberget där Jesus frestades efter sitt dop. I Jeriko kan vi även se en sykomor, en sådan som Sackaios satt i. Sedan åker vi till Qumran, platsen där Dödahavsrullarna hittades och esséerna bodde. Sedan väntar en avkopplande eftermiddag där vi kan pröva hur det känns att flyta i Döda Havet. Sedan tar vår buss oss de c:a 1200 höjdmeterna upp till Jerusalem och middagen på vårt hotell där vi ska bo resten av resan.

 • Dag 6

  Den här morgonen ska vi åka upp på Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandrar Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem, ner till Getsemane. Detta är en berörande plats där urgamla olivträd hjälper oss att minnas Jesu kval. Vår buss hämtar upp oss och tar oss till Betlehem för att bl.a. besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Här får vi också möjlighet att stödja den kristna minoriteten genom att äta lunch och handla souvenirer hos dem. Dagen avslutas vid Västra muren, även kallad Klagomuren, där vi får be sida vid sida med judarna. Middag på hotellet.

 • Dag 7

  Den här dagen ska vi ta oss till Lejonporten för att gå in i Gamla staden och vandra Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi kommer då även att besöka St. Anna kyrkan och Betesdadammarna. Eftermiddagen kan man använda t.ex. för att handla souvenirer i Gamla stadens basarer. Vi återsamlas för att fira vår sista mässa vid Trädgårdsgraven. En fin plats att avsluta vår pilgrimsresa på och påminna oss om att Jesus är uppstånden. Vi har vår avslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 8

  Vi lämnar vårt hotell och reser till flygplatsen i Tel Aviv och våra flyg hem

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum Standard 0:-
 • Enkelrum 6 895:-
 • Avbeställningsskydd 1 574:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/4Flyg från LandvetterI Jesu fotspår - en Israelresa med Björn Gusmark
Reseledare: Björn Gusmark
Mer än 822 490:-Boka
6/4Flyg från ArlandaI Jesu fotspår - en Israelresa med Björn Gusmark
Reseledare: Björn Gusmark
722 490:-Boka
Kontakta oss
Adress:
King Tours
Vasagatan 27
573 31 Tranås
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • Exodus Resor
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå