Skip to main content

Lovsångsresa till Israel med Oas, 6-12 nov

Sjung lovsång till Herrens ära i ”Det Heliga Landet”.

Det här är en lovsångsresa till Israel - landet där vi ”går på Bibelns blad”!
De platser vi besöker är valda utifrån ett perspektiv av tillbedjan!
Resan kommer därför präglas både av undervisning om och tid inför Herrens ansikte i lovsång! Reseledare är Hans Weichbrodt, präst, bibellärare och inspiratör i Oasrörelsen och Lisa Lerman, kantor och inspiratör i Oasrörelsen med inriktning på lovsång och tillbedjan.

Välkommen med på en vecka där du får växa i tro, tillbedjan och kärlek till Herren,
möta spännande personer från Israel och utrustas för tjänst i Guds rike!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Här följer en kort sammanfattning av vad de olika dagarna innehåller.

 • 6/11 måndag: Resdag

  Vi reser ner till Israel och väl i landet åker vi mot Galileén och Tiberias, där vi checkar in och äter på vårt hotell. Här i Tiberias, som ligger alldeles intill Genesarets sjö, kommer vi att bo i två nätter.

 • 7/11 tisdag

  Den här dagen rör vi oss runt Genesarets sjö hela dagen. På denna sjö, som Tage Elander kallade för ”söndagsskolesjön”, får vi göra en härlig båttur! Vi vandrar nedför Saligprisningarnas berg, stannar till vid platsen för Missionsbefallningen och den grotta dit Jesus, med stor sannolikhet, drog sig undan för att be. Vi besöker Tabgha med stranden där Jesus visade sig för lärjungarna efter sin uppståndelse, och Petrus fick frågan ”Älskar du mig?”.
  Vi gör också ett spännande besök i Magdala – den ort som Maria från Magdala kom ifrån!
  Den här kvällen har vi kvällsmöte på hotellet med Sarah Liberman, som är en lovsångsledare från Israel.

 • 8/11 onsdag

  Vi lämnar Tiberias och stannar först i Kana och sedan i Nasaret, där vi besöker Nazareth Village, en uppbyggd by som visar hur det såg ut på Jesu tid, och den ortodoxa Gabrielskyrkan, med den enda källan i Nasaret från Jesu tid. Därefter åker vi till Muhraqa på Karmelberget, platsen där Elia kämpade mot Baalsprofeterna och som bjuder på en hisnande utsikt över en stor del av Israel. Vårt sista besök den här dagen blir Caesarea Maritima (vid havet).
  Efter det blir det en busstur söderut ner till Be´er Sheva, en stad som precis gränsar mot öknen, och där sover vi den här natten.

 • 9/11 torsdag

  Vi börjar dagen i Tel Sheva där Abraham och Sara bodde när de fick löftessonen Isak, och åker därifrån till Ellah Valley, den plats där David besegrade Goliat. Sen har det äntligen blivit dags för oss att bege oss upp till Jerusalem! Väl där inleder vi med tempelfokus då vi besöker den södra trappan vid tempelplatsen och efter det ett besök på Tempelinstitutet. Därefter hälsar vi på hos de mycket pålästa ortodoxa judarna Moishe & Dov. Vi checkar in på hotellet i Jerusalem där vi kommer att sova i två nätter. Efter kvällens middag på hotellet gör vi ett besök hos Succat Hallel där det pågår bön och lovsång 24/7. Med utsikt över Olivberget och gamla stan får vi stämma in i den bön och tillbedjan som pågår här!

 • 10/11 fredag

  Vi börjar dagen med besök på Kikar ha Musica museum, som är ett musikmuseum som bl a visar bibliska instrument, och efter det får vi vandra på Jerusalems murar. Vi beger oss upp på Olivberget och vandrar därifrån ner för ”Hosiannavägen” till Getsemane. Eftersom det är fredag så går sabbaten in vid solnedgången denna dag och vi får förmånen att avsluta dagens program med ett besök vid Västra muren!

 • 11/11 lördag

  Den här morgonen lämnar vi Jerusalem och beger oss ner mot öknen och det fantastiska naturreservatet Ein Gedi, där David gömde sig undan kung Saul. Vi kommer att fira mässa någonstans i öknen och också göra ett stopp vid grottorna i Qumran. Vi stannar vid Jesu dopplats nära Döda havet; Qasr al-Yahud. Vi åker efter detta mot Netanya där vi sover vår sista natt i landet, alldeles intill Medelhavet!

 • 12/11 söndag

  Detta är vår hemresedag med transfer till flygplatsen och sedan resa hem till Sverige. Som så många pilgrimer reser vi hem och längtar redan tillbaka – nästa år i Jerusalem!

Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • Exodus Resor
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå