Skip to main content

Om du visste vad Gud har att ge... Israel i Jesu fotspår 20-29 oktober

Om du visste vad Gud har att ge..
Israel i Jesu fotspår 20 - 29 oktober

Välkommen med till Israel som är Bibelns land!
Vi kommer gå på samma gator som Jesus gick och möta det folk han tillhörde. Gud har på ett särskilt sätt talat i och genom människor i detta land och han gör det fortfarande och han kommer göra det på ett särskilt sätt i den yttersta tiden. Detta är en resa som handlar om mycket mer än att titta på olika platser. Vi kommer spendera tid i Guds ord och låta Bibelns berättelser bli levande för oss. Vi kommer söka Andens profetiska tilltal i våra liv. Vi kommer ta mycket tid till lovsång och bön och riktar oss därför till dig som längtar efter att växa i anden och få djupa rötter.

Reseledare är Martin Jonsson, präst i Varbergs församling.
Monica Frick Alexandersson följer med som lovsångsledare

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 20 oktober

  Flyg från Göteborg till Ben Gurion, Tel Aviv. Transfer till vårt hotell i Tel Aviv för middag och övernattning.

 • 21 oktober

  Vi börjar på morgonen med ett besök i gama Jaffa. Därifrån flydde profeten Jona och på denna plats fick Petrus i en syn, i Simon garvarens hus, veta att han skulle predika för Cornelius och hans familj. Vi reser vidare mot berget Karmel där Elia kämpade mot Baalsprofeterna. Härifrån har vi utsikt över en stor del av Israel. Vi fortsätter till Meggido (Harmageddon) där vi stannar inför profetiorna om den yttersta tiden.
  Vi anländer till vårt hotell i Tiberias för middag och övernattning.

 • 22 oktober

  Vi startar dagen med en båttur på Genesarets sjö. Vi besöker de mycket spännande utgrävningarna vid Migdal (Magdala). Vi far vidare för att vandra nedför Saligprisningarnas berg, platsen där Jesus höll sin ”Bergspredikan”. Vi vandrar vidare till platsen för där Jesus mötte Petrus och de andra lärjungarna efter uppståndelsen, Tabgha på stranden vid sjön. Färden fortsätter mot Kapernaum, byn som Jesus hade som bas för sin offentliga verksamhet. Middag och övernattning på hotellet i Tiberias.

 • 23 oktober

  Denna dag åker vi till platser som få grupper besöker utmed Israels nordligaste gränser. Vi börjar med ett besök i Tel Dan där vi får bl a får se hur avgudadyrkan satt djupa spår. Vi besöker också Caesarea Filippi där lärjungarna första gången bekände att Jesus är Messias. Vi fortsätter sedan utmed syriska gränsen och åker upp på berget Har Bental och vi får möjlighet att be för Israel och de omkringliggande länderna.
  Middag och övernattning på hotellet i Tiberias.

 • 24 oktober

  På morgonen åker vi upp på Arbelklippan men enorm utsikt över Galiléen; en tänkbar plats för Jesu missionsbefallning. Därefter åker vi söderut genom Jordandalen. Vid Jordanflodens strand besöker vi den plats där Johannes Döparen döpte Jesus. Här får vi tillfälle till dopförnyelse och bön om uppfyllelse av den helige Ande. Vi åker därefter in i Jeriko, kanske världens äldsta stad vars murar rasade för Israels folk. Vi tar linbanan upp till det berg där Jesus, efter sitt dop, frestades av djävulen. Vi besöker också Seeds of Hope och möter berättelsen om Tass Saada. Middag och övernattning i Jeriko.

 • 25 oktober

  Vi färdas söderut genom öknen och kommer till den ljuvliga oasen Ein Gedi, där David gömde sig för kung Saul. Vi firar vår mässa i öknen denna dag. Här på jordens lägsta punkt stannar vi också för bad i Döda havet. Därefter börjar vi vår färd upp emot Jerusalem! På vägen stannar vi till i Betania, platsen där Jesus uppväckte Lasaros. Middag och övernattning i Jerusalem.

 • 26 oktober

  Denna dag har fokus på våra judiska rötter och det judiska Jerusalem. Vi besöker Davids stad, söder om tempelberget, där vi får se de färska utgrävningarna som tar oss förbi Davids borg, Nehemjas murar och Siloadammen. Den som vill kan gå igenom flera hundra meter av en 2000 år gammal dräneringskanal som för upp till tempelplatsen. Vi besöker där Davidsson center med trapporna upp till tempelplatsen som vi vet att Jesus har gått på! Vi kommer också till Västra muren där vi får tillfälle att be bredvid judarna på deras heligaste plats. Förhoppningsvis kan vi också denna dag besöka de ortodoxa judarna Moishe och Dov som gärna delar sina profetiska tankar kring Israel och vår tid. Middag och övernattning på vårt hotell.

 • 27 oktober

  Vi reser några kilometer söderut och kommer till Betlehem. Vi stannar vid Herdarnas äng och gör sedan ”sällskap med herdarna” och söker upp platsen där Jesus föddes, Födelsekyrkan vid Krubbans torg, mitt i Betlehem. Vi gör ett besök i en butik som bl a säljer julkrubbor i olivträ. Genom att handla här stöder vi de lokala palestinska kristna. Efter lunch återvänder vi till Jerusalem och tar oss till Olivberget. Här får vi en underbar vy över den heliga staden och vi får ta del av Olivbergets djupt profetiska plats i Guds historia och framtid. Vi vandrar ”Hosiannavägen” ned till Getsemane och följer Jesus in i hans kamp för vår skull och vi tar tid till förbön och smörjande med olja. Middag och övernattning på vårt hotell.

 • 28 oktober

  Denna morgon börjar vi vid Lejonporten i Jerusalems mur. Bredvid denna port finns Betesdadammarna och St:a Annas kyrka där vi får tillfälle att be för den som är sjuk och smörja med olja. Därefter följer vi i Jesu fotspår utmed Via Dolorosa fram till korset och uppståndelsen i den heliga Gravens kyrka. Efter lunch har vi en stund av fri tid och får tillfälle till att strosa omkring i basarerna eller göra äventyr på egen hand. Vi återsamlas och möts till mässa i Trädgårdsgraven. Avslutningskväll med middag, lovsång, undervisning och förbön.
  Sista natten på vårt hotell i Jerusalem.

 • 29 oktober

  Vi har transfer till flygplatsen Ben Gurion. Om tiden medger kan det bli något med kort besök. Vi reser hem fulla av intryck och kanske med en inre längtan som säger ”nästa år i Jerusalem”.

Resekalender
6/4I Jesu fotspår - en Israelresa med Björn Gusmarkfrån 22 490:-
6/4I Jesu fotspår - en Israelresa med Björn Gusmarkfrån 22 490:-
Kontakta oss
Vi är en del av Tranås Resebyrå AB
 • Exodus Resor
 • Anderson's African Adventures
 • Tour Africa
 • Klosterresor
 • Tranås Resebyrå